Žuvis grietinėlėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paprastas, greitas ir skanus patiekalas iš žuvies. Žuvis gerai išlaiko formą dėl džiūvėsėlių, o grietinėlė suteikia minkštumo viduje su maloniu kreminiu poskoniu. Būtinai išbandykite! Patiekalo gamybai galima naudoti bet kokią žuvį, pageidautina filė pavidalu. Grietinėlę galite rinktis bet kokio riebumo. Kuo didesnis riebumas, tuo labiau kreminis bus patiekalo skonis. Patiekale papildomai galima patiekti bulvių košę kaip garnyrą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žuvies filė600 gramų
-
Grietinėlė 33%100 ml
-
Vanduo100 ml
-
Miltai6 šaukštai
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradedant gaminti, paruoškite reikiamus ingredientus. Jei žuvis šaldyta, ją reikia atšildyti ir nusausinti popieriniais rankšluosčiais nuo perteklinio vandens. -
2. Paniravimui sumaišykite miltus su druska ir prieskoniais. Kaip prieskonius galite naudoti paruoštą žuvies prieskonių mišinį. -
Reklama
-
3. Supjaustykite žuvį porcijomis. -
4. Kiekvieną žuvies gabalėlį gerai apvoliokite miltų mišinyje iš visų pusių. -
Reklama
-
5. Įkaitintoje keptuvėje įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir dėkite žuvį su miltais. Kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. -
6. Žuvis turėtų įgauti auksinę spalvą. -
Reklama
-
7. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir užpilkite žuvį. Kad neliktų aliejaus purslų, pirmiausia nuimkite keptuvę nuo ugnies, palaukite pusę minutės ir tik tada pilkite. Užvirkite ir troškinkite po dangčiu ant mažos ugnies 5–7 minutes. -
8. Paruoštą žuvį su grietinėle galima patiekti iš karto. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama
Rekomenduojami receptai
-



















