Žuvis grietinėlėje

Žuvis grietinėlėje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paprastas, greitas ir skanus patiekalas iš žuvies. Žuvis gerai išlaiko formą dėl džiūvėsėlių, o grietinėlė suteikia minkštumo viduje su maloniu kreminiu poskoniu. Būtinai išbandykite! Patiekalo gamybai galima naudoti bet kokią žuvį, pageidautina filė pavidalu. Grietinėlę galite rinktis bet kokio riebumo. Kuo didesnis riebumas, tuo labiau kreminis bus patiekalo skonis. Patiekale papildomai galima patiekti bulvių košę kaip garnyrą.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žuvies filė
    600 gramų
  • Grietinėlė 33%
    100 ml
  • Vanduo
    100 ml
  • Miltai
    6 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieš pradedant gaminti, paruoškite reikiamus ingredientus. Jei žuvis šaldyta, ją reikia atšildyti ir nusausinti popieriniais rankšluosči...
    1. Prieš pradedant gaminti, paruoškite reikiamus ingredientus. Jei žuvis šaldyta, ją reikia atšildyti ir nusausinti popieriniais rankšluosčiais nuo perteklinio vandens.
  • Paniravimui sumaišykite miltus su druska ir prieskoniais. Kaip prieskonius galite naudoti paruoštą žuvies prieskonių mišinį.
    2. Paniravimui sumaišykite miltus su druska ir prieskoniais. Kaip prieskonius galite naudoti paruoštą žuvies prieskonių mišinį.
  • Reklama
  • Supjaustykite žuvį porcijomis.
    3. Supjaustykite žuvį porcijomis.
  • Kiekvieną žuvies gabalėlį gerai apvoliokite miltų mišinyje iš visų pusių.
    4. Kiekvieną žuvies gabalėlį gerai apvoliokite miltų mišinyje iš visų pusių.
  • Reklama
  • Įkaitintoje keptuvėje įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir dėkite žuvį su miltais. Kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
    5. Įkaitintoje keptuvėje įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir dėkite žuvį su miltais. Kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Žuvis turėtų įgauti auksinę spalvą.
    6. Žuvis turėtų įgauti auksinę spalvą.
  • Reklama
  • Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir užpilkite žuvį. Kad neliktų aliejaus purslų, pirmiausia nuimkite keptuvę nuo ugnies, palaukite pusę...
    7. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir užpilkite žuvį. Kad neliktų aliejaus purslų, pirmiausia nuimkite keptuvę nuo ugnies, palaukite pusę minutės ir tik tada pilkite. Užvirkite ir troškinkite po dangčiu ant mažos ugnies 5–7 minutes.
  • Paruoštą žuvį su grietinėle galima patiekti iš karto. Skanaus!
    8. Paruoštą žuvį su grietinėle galima patiekti iš karto. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai