Pieniška sriuba su vermišeliais
5 (1 įvertinimai)
4
Porcijos
20 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Kas vaikystėje nevirė tokios sriubos? Papasakosiu mamos receptą, kaip išvirti pienišką sriubą, į kurią įdedu plonų vermišelių. Ši sriuba nelaikoma šaldytuve, geriau virti porcijomis ir valgyti iš karto, kitaip vermišeliai apmirks. Jei norite, pagal skonį galite pridėti vanilės ar cinamono. Vietoj vermišelių naudojami kiti makaronai, grūdai (ryžiai, grikiai, soros). Sriubą galite pasaldinti cukrumi arba medumi. Sriubą galima valgyti pusryčiams, pietums ar vakarienei.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas4 stiklinės
-
Vermišeliai1 stiklinė
-
Druskapagal skonį (ant peilio galo)
-
Granuliuotas cukrus1 šaukštas
-
Sviestas30 gramų
Kaip pagaminti
-
1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą ir uždėkite ant ugnies.
-
2. Suberkite cukrų ir druską.
-
3. Puodo turinį užvirinkite ir ištirpinkite sviestą.
-
4. Suberkite plonus vermišelius ir gerai išmaišykite, kad nesuliptų.
-
5. Nedelsdami nukelkite puodą nuo ugnies.
-
6. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 10 minučių, per tą laiką vermišeliai išbrinks.