Pieniška sriuba su naminiais makaronais
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Pieniška sriuba su naminiais makaronais visada skani ir sveika. Puikus pasirinkimas sotiems pusryčiams ar lengviems pietums visai šeimai. Ši sriuba ypač naudinga mažiems vaikams ir pagyvenusiems žmonėms. Makaronus pieniškai sriubai geriausia gaminti iš kietųjų miltų, tada jie sriuboje neišsiskleis, o išliks nepažeisti ir elastingi. Bet jei naudojate įprastus miltus, geriausia pirmiausia juos šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Miltai100 gramų
-
Pienas300 mililitrų
-
Vanduo300 mililitrų
-
Sviestas40 gramų
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos ir išmaišykite. Kiaušinį sumaišykite šakute ir supilkite į miltus. Išminkykite į minkštą ir elastingą tešlą, minkykite mažiausiai 10 minučių.
-
Reklama
-
3. Įdėkite tešlą į maišelį ir palikite 30 minučių.
-
4. Tešlą iškočiokite į ne daugiau kaip 2 milimetrų storio sluoksnį ir supjaustykite juostelėmis.
-
Reklama
-
5. Sudėkite tešlos juosteles ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Pabarstykite šiek tiek miltų ir išmaišykite. Išdėstykite ir leiskite šiek tiek išdžiūti.
-
6. Supilkite vandenį į puodą storu dugnu ir užvirinkite. Įpilkite cukraus, druskos ir pieno. Vėl užvirkite ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Makaronus maišydami sudėkite į verdantį pieną. Maišydami užvirinkite, virkite 1-2 minutes.
-
8. Nuimkite puodą nuo viryklės, įdėkite sviesto ir uždenkite dangtį. Palikite sriubą 5 minutes ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama