Piemens apkepas

Piemens apkepas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 50 min.

Apie receptą

Piemens apkepas su ėriena, ropėmis, morkomis, bulvėmis ir kietuoju sūriu. Skanus tradicinis britų patiekalas. Mūsų recepte naudojama ėriena, morkos ir ropės su skaniu bulvių ir kietojo sūrio mišiniu. Jei nuspręsite pabandyti gaminti ką nors iš britų virtuvės, pradėkite nuo geriausio – gaminkite tradicinį piemenų apkepą!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta ėriena
    450 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    80 gramų
  • Ropės
    80 gramų
  • Kmynai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas
    1/2 šaukštelio
  • Petražolės
    2 šaukštai
  • Vusterio padažas
    2 šaukštai
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Pomidorų pasta
    1 valgomasis šaukštas
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Ėrienos arba daržovių sultinys
    275 mililitrai
  • Bulvės
    900 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Morkas ir ropes supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite petražoles. Bulves nu...
    1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Morkas ir ropes supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite petražoles. Bulves nulupkite, supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į puodą su pasūdytu vandeniu, kad nepajuoduotų.
  • Į puodą supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies bei suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite 5 minutes, d...
    2. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies bei suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite 5 minutes, dažnai maišydami, kol svogūnas pradės ruduoti. Sudėkite morkas ir ropes ir kepkite dar 5 minutes, dažnai maišydami. Išimkite ingredientus iš keptuvės, perkelkite į lėkštę ir atidėkite.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite avienos faršą ir kepkite nuolat vartydami, kol mėsa apskrus. Kai visa malta mėsa paruduos, sudėkite daržoves, petražo...
    3. Į keptuvę suberkite avienos faršą ir kepkite nuolat vartydami, kol mėsa apskrus. Kai visa malta mėsa paruduos, sudėkite daržoves, petražoles, kmynus, cinamoną, Vusterio padažą, sultinį ir pomidorų tyrę. Pabarstykite miltais ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite maždaug 35 minutes. Maišykite kas 10 minučių ir įpilkite kelis šaukštus vandens, jei mišinys pradės lipti prie puodo dugno. Bulves padėkite ant vidutinės ugnies 25 minutes ir virkite, kol suminkštės.
  • Bulves nusausinkite ir 5 minutes be dangčio palikite pastovėti puode. Įdėkite sviesto ir pagaminkite bulvių košę. Tai užtruks apie 2 minu...
    4. Bulves nusausinkite ir 5 minutes be dangčio palikite pastovėti puode. Įdėkite sviesto ir pagaminkite bulvių košę. Tai užtruks apie 2 minutes. Mėsą perkelkite į karščiui atsparų indą.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Šaukštu tolygiai paskirstykite bulves ant mėsos. Išlyginkite bulves ir pabarstykite sūriu ant viršaus.
    5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Šaukštu tolygiai paskirstykite bulves ant mėsos. Išlyginkite bulves ir pabarstykite sūriu ant viršaus.
  • Pašaukite indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. Piemenėlio apkepas paruoštas patiekti. Patiekite su daržovėmis.
    6. Pašaukite indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. Piemenėlio apkepas paruoštas patiekti. Patiekite su daržovėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai