Piemens apkepas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 50 min.
Apie receptą
Piemens apkepas su ėriena, ropėmis, morkomis, bulvėmis ir kietuoju sūriu. Skanus tradicinis britų patiekalas. Mūsų recepte naudojama ėriena, morkos ir ropės su skaniu bulvių ir kietojo sūrio mišiniu. Jei nuspręsite pabandyti gaminti ką nors iš britų virtuvės, pradėkite nuo geriausio – gaminkite tradicinį piemenų apkepą!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta ėriena450 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos80 gramų
-
Ropės80 gramų
-
Kmynai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cinamonas1/2 šaukštelio
-
Petražolės2 šaukštai
-
Vusterio padažas2 šaukštai
-
Miltai1 šaukštas
-
Česnakai2 skiltelės
-
Pomidorų pasta1 valgomasis šaukštas
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Ėrienos arba daržovių sultinys275 mililitrai
-
Bulvės900 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Morkas ir ropes supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite petražoles. Bulves nulupkite, supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į puodą su pasūdytu vandeniu, kad nepajuoduotų.
-
2. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies bei suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite 5 minutes, dažnai maišydami, kol svogūnas pradės ruduoti. Sudėkite morkas ir ropes ir kepkite dar 5 minutes, dažnai maišydami. Išimkite ingredientus iš keptuvės, perkelkite į lėkštę ir atidėkite.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę suberkite avienos faršą ir kepkite nuolat vartydami, kol mėsa apskrus. Kai visa malta mėsa paruduos, sudėkite daržoves, petražoles, kmynus, cinamoną, Vusterio padažą, sultinį ir pomidorų tyrę. Pabarstykite miltais ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite maždaug 35 minutes. Maišykite kas 10 minučių ir įpilkite kelis šaukštus vandens, jei mišinys pradės lipti prie puodo dugno. Bulves padėkite ant vidutinės ugnies 25 minutes ir virkite, kol suminkštės.
-
4. Bulves nusausinkite ir 5 minutes be dangčio palikite pastovėti puode. Įdėkite sviesto ir pagaminkite bulvių košę. Tai užtruks apie 2 minutes. Mėsą perkelkite į karščiui atsparų indą.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Šaukštu tolygiai paskirstykite bulves ant mėsos. Išlyginkite bulves ir pabarstykite sūriu ant viršaus.
-
6. Pašaukite indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. Piemenėlio apkepas paruoštas patiekti. Patiekite su daržovėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama