Pica su krevetėmis ir grybais

Pica su krevetėmis ir grybais

5 (1 įvertinimai)

6-8 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Nežinau kaip jums, bet mano šeimoje pica niekada nebūna nereikalinga! Plona traški tešla ir įvairūs įdarai suteikia jums nuostabų skonį! Picai geriau naudoti žalias krevetes, bet jų ne visada galima gauti. Rinkitės didesnes virtas šaldytas krevetes ir prieš kepdami leiskite joms atitirpti. Geriau jas nuvalyti prieš pat dedant ant tešlos.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    2 stiklinės (stiklinė, kurios tūris 200 ml.)
  • Sausos mielės
    1 arbatinis šaukštelis
  • Šiltas vanduo
    150 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus
    3 šaukštai
  • Pomidorų picos padažas
    150 mililitrų
  • Krevetės
    300 gramų (didelės, geriausia žalios)
  • Pievagrybiai
    6~8 vnt
  • Sutarkuota mocarela
    2 stiklinės (stiklinė, kurios tūris 200 ml.)
  • Svogūnai
    1/2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Tarkuotas parmezanas
    2~3 šaukštai.
  • Bazilikas
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Giliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir druską. Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pradėkite minkyti tešlą, palaipsniui pil...
    2. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir druską. Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pradėkite minkyti tešlą, palaipsniui pildami šiltą vandenį. Vandens kiekis priklauso nuo miltų sausumo ir gali svyruoti. Minkykite minkštą tešlą, kuri atkimba nuo rankų ir nuo dubens. Minkydami naudokite likusį šaukštą aliejaus.
  • Reklama
  • Išminkytą tešlą lengvai patepkite riebalais, grąžinkite į dubenį ir uždenkite plastikine plėvele. Valandai padėkite į šiltą vietą.
    3. Išminkytą tešlą lengvai patepkite riebalais, grąžinkite į dubenį ir uždenkite plastikine plėvele. Valandai padėkite į šiltą vietą.
  • Tešla turi padidėti dvigubai.
    4. Tešla turi padidėti dvigubai.
  • Reklama
  • Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 250-260 laipsnių. Išminkykite iškilusią tešlą ir rankomis sudėkite į picos indą.
    5. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 250-260 laipsnių. Išminkykite iškilusią tešlą ir rankomis sudėkite į picos indą.
  • Gausiai aptepkite tešlą padažu ir apibarstykite tarkuota mocarela, palikdami porą šaukštų.
    6. Gausiai aptepkite tešlą padažu ir apibarstykite tarkuota mocarela, palikdami porą šaukštų.
  • Reklama
  • Ant sūrio uždėkite griežinėliais pjaustytus grybus ir nuluptas krevetes. Pabarstykite svogūnais, pagal skonį šiek tiek druskos ir pipirų....
    7. Ant sūrio uždėkite griežinėliais pjaustytus grybus ir nuluptas krevetes. Pabarstykite svogūnais, pagal skonį šiek tiek druskos ir pipirų. Ant visko užbarstykite atidėtos mocarelos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi pagal skonį.
  • Picą kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Tešla turi apskrusti aplink kraštus, sūris išsilydyti ir burbuliuoti.
    8. Picą kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Tešla turi apskrusti aplink kraštus, sūris išsilydyti ir burbuliuoti.
  • Reklama
  • Karštą picą nedelsdami pabarstykite tarkuotu parmezanu, kad pagerintumėte skonį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite šviežiu b...
    9. Karštą picą nedelsdami pabarstykite tarkuotu parmezanu, kad pagerintumėte skonį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite šviežiu baziliku.
  • Ir patiekite! 
Skanaus!
    10. Ir patiekite!
    Ir patiekite! 
Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai