Pica su krevetėmis ir grybais
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Nežinau kaip jums, bet mano šeimoje pica niekada nebūna nereikalinga! Plona traški tešla ir įvairūs įdarai suteikia jums nuostabų skonį! Picai geriau naudoti žalias krevetes, bet jų ne visada galima gauti. Rinkitės didesnes virtas šaldytas krevetes ir prieš kepdami leiskite joms atitirpti. Geriau jas nuvalyti prieš pat dedant ant tešlos.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai2 stiklinės (stiklinė, kurios tūris 200 ml.)
-
Sausos mielės1 arbatinis šaukštelis
-
Šiltas vanduo150 mililitrų
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštai
-
Pomidorų picos padažas150 mililitrų
-
Krevetės300 gramų (didelės, geriausia žalios)
-
Pievagrybiai6~8 vnt
-
Sutarkuota mocarela2 stiklinės (stiklinė, kurios tūris 200 ml.)
-
Svogūnai1/2 vnt (vidutinio dydžio)
-
Tarkuotas parmezanas2~3 šaukštai.
-
Bazilikaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir druską. Įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pradėkite minkyti tešlą, palaipsniui pildami šiltą vandenį. Vandens kiekis priklauso nuo miltų sausumo ir gali svyruoti. Minkykite minkštą tešlą, kuri atkimba nuo rankų ir nuo dubens. Minkydami naudokite likusį šaukštą aliejaus.
-
Reklama
-
3. Išminkytą tešlą lengvai patepkite riebalais, grąžinkite į dubenį ir uždenkite plastikine plėvele. Valandai padėkite į šiltą vietą.
-
4. Tešla turi padidėti dvigubai.
-
Reklama
-
5. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 250-260 laipsnių. Išminkykite iškilusią tešlą ir rankomis sudėkite į picos indą.
-
6. Gausiai aptepkite tešlą padažu ir apibarstykite tarkuota mocarela, palikdami porą šaukštų.
-
Reklama
-
7. Ant sūrio uždėkite griežinėliais pjaustytus grybus ir nuluptas krevetes. Pabarstykite svogūnais, pagal skonį šiek tiek druskos ir pipirų. Ant visko užbarstykite atidėtos mocarelos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi pagal skonį.
-
8. Picą kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Tešla turi apskrusti aplink kraštus, sūris išsilydyti ir burbuliuoti.
-
Reklama
-
9. Karštą picą nedelsdami pabarstykite tarkuotu parmezanu, kad pagerintumėte skonį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite šviežiu baziliku.
-
10. Ir patiekite!10. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama