Paprikų, agurkų ir pomidorų salotos žiemai
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Vasarines paprikų, agurkų ir pomidorų salotas galima konservuoti žiemai. Jos yra labai sultingos, kvapnios ir skanios, tačiau ruošinys turi būti sterilizuotas 30 minučių. Salotos gali būti patiekiamos kaip užkandis prie bet kokio garnyro ar mėsos patiekalo arba atskirai su duona. Jos ypač vertingos žiemą, kai šviežių daržovių nebėra. Ruošinį galite pasiimti su savimi į iškylą.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai0.5 kilogramai
-
Agurkai300 gramų
-
Saldžiosios paprikos300 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Actas 6%3 šaukštai
-
Aliejus60 mililitrų
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai3~4 skiltelės
-
Juodieji pipirų žirneliai10 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Jų tūris nurodytas dviem 0,5 litro stiklainiams.
-
2. Agurkus nuplaukite vandenyje, nupjaukite uodegas iš abiejų pusių, pačius agurkus supjaustykite apskritimais. Pomidorus nuplaukite vandenyje, išpjaukite iš jų žalias šerdis ir supjaustykite ketvirčiais.
-
Reklama
-
3. Papriką nuplaukite, išimkite sėklas, nupjaukite viršų, supjaustykite juostelėmis. Svogūną nulupkite, nuplaukite vandenyje ir supjaustykite pusžiedžiais.
-
4. Visas pjaustytas daržoves sudėkite į gilų salotų dubenį. Sudėkite druską, juoduosius pipirus, granuliuotą cukrų. Nulupkite ir išspauskite česnaką į dubenį. Supilkite actą ir augalinį aliejų be kvapo. Viską švelniai išmaišykite ir palikite bent 30 minučių, kad daržovės išsiskirtų sultys. Visą masę karts nuo karto pamaišyti.
-
Reklama
-
5. Stiklainius išskalaukite ir praėjus nurodytam laikui salotas sudėkite į stiklainius, ten stipriai prispausdami. Likusias sultis supilkite į stiklainį iki viršaus.
-
6. Uždenkite katilo dugną rankšluosčiu, sudėkite stiklainius į katilą ir į indą įpilkite šilto vandens, kad jis siektų maždaug stiklainių pečius. Padėkite indą ant viryklės.
-
Reklama
-
7. Uždenkite indus dangteliais ir sterilizuokite salotas apie 30 minučių, karts nuo karto pamaišydami stiklainių turinį.
-
8. Tada atsargiai išimkite stiklainius iš verdančio vandens.
-
Reklama
-
9. Nedelsdami uždarykite karštais dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis ir patikrinkite, ar sandariai užsukta.
-
10. Atvėsinkite ir perkelkite į rūsį arba sandėliuką.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama