Maltos mėsos kotletai vaikams

Maltos mėsos kotletai vaikams

5 (2 įvertinimai)

12-14 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Maltos mėsos kotletai – vienas populiariausių patiekalų ant mūsų pietų stalo. Jie patinka suaugusiems ir vaikams. Tad šis receptas ir skirtas vaikams. Vaikams skirti kotletai išsiskiria tuo, kad į juos nededama aštrių prieskonių, česnako, aitriosios paprikos. Jie ruošiami iš kalakutienos, vištienos ar triušio faršo. Visa kita gana tradiciška. Šiame recepte į faršą įdėjau cukinijų, kurios sušvelnina skonį ir suteikia sultingumo. Kiaušinio nedėjau, kotletai gerai išlaiko formą ir nebyra. Juos galima kepti orkaitėje, kepti keptuvėje arba virti garuose.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos faršas
    500 gramų
  • Cukinijos
    120 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Batonas
    100 gramų
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Žalumynai
    15 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus
    pagal skonį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Batoną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir po kelių minučių nuspauskite. Nulupkite svogūną, nuplaukite. Batoną ir svogūną perkiškite per ...
    2. Batoną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir po kelių minučių nuspauskite. Nulupkite svogūną, nuplaukite. Batoną ir svogūną perkiškite per mėsmalę. Į dubenį sudėkite vištienos faršą.
  • Reklama
  • Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Gerai išspauskite sultis ir cukiniją sudėkite į dubenį su faršu. Nuplaukite petražoles a...
    3. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Gerai išspauskite sultis ir cukiniją sudėkite į dubenį su faršu. Nuplaukite petražoles arba krapus, smulkiai supjaustykite ir sudėkite taip pat į dubenį.
  • Maltą mėsą pasūdykite ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Jei jums atrodo, kad mėsa vandeninga, įdėkite miltų.
    4. Maltą mėsą pasūdykite ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Jei jums atrodo, kad mėsa vandeninga, įdėkite miltų.
  • Reklama
  • Drėgnomis rankomis iš faršo suformuokite kotletus ir dėkite į karštą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.
    5. Drėgnomis rankomis iš faršo suformuokite kotletus ir dėkite į karštą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
    6. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Kotletai vaikams paruošti. Patiekite su bulvių koše.
    7. Kotletai vaikams paruošti. Patiekite su bulvių koše.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai