Paprikos, įdarytos morkomis ir ryžiais
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Jei ieškote sočių, sveikų ir paprastų pietų be mėsos idėjos, peržiūrėkite šį receptą. Parodysiu, kaip pomidorų padaže pasigaminti paprikas, įdarytas morkomis ir ryžiais. Šiam patiekalui galite naudoti ne tik šviežias paprikas, bet ir konservuotas, kaip mano atveju. Jos jau visiškai paruoštos įdarui, todėl papildomai sutaupoma laiko virtuvėje. Be morkų, į įdarą galima dėti ir svogūnų. Jei pomidorų padažas rūgštus, įberkite šaukštą cukraus.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Paprika3 vnt
-
Ryžiai1/2 stiklinės
-
Vanduo1 stiklinė
-
Morkos1 vnt
-
Aliejus2 šaukštai
-
Pomidorų padažas1 stiklinė (arba sultys)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Paprikas, jei naudojate šviežias, nuplaukite, atsargiai nupjaukite uodegas ir išimkite vidų.
-
2. Ryžius užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus pasūdykite ir virkite porą minučių trumpiau nei įprastai.
-
Reklama
-
3. Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
-
4. Morkas pakepinkite keptuvėje su karštu aliejumi 3 minutes retkarčiais pamaišydami. Morkos turėtų tapti minkštos, bet ne rudos.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę suberkite virtus ryžius.
-
6. Ir šiek tiek pomidorų padažo. Druskos, pipirų ir sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
-
Reklama
-
7. Švelniai užpildykite paprikas įdaru.
-
8. Paprikas suberkite į nedidelį puodą, užpilkite pomidorų padažu (jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens) ir uždėkite ant ugnies.
-
Reklama
-
9. Paprikas troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
-
10. Papriką patiekite karštą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama