Paprikos, įdarytos morkomis ir ryžiais

Paprikos, įdarytos morkomis ir ryžiais

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Jei ieškote sočių, sveikų ir paprastų pietų be mėsos idėjos, peržiūrėkite šį receptą. Parodysiu, kaip pomidorų padaže pasigaminti paprikas, įdarytas morkomis ir ryžiais. Šiam patiekalui galite naudoti ne tik šviežias paprikas, bet ir konservuotas, kaip mano atveju. Jos jau visiškai paruoštos įdarui, todėl papildomai sutaupoma laiko virtuvėje. Be morkų, į įdarą galima dėti ir svogūnų. Jei pomidorų padažas rūgštus, įberkite šaukštą cukraus.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Paprika
    3 vnt
  • Ryžiai
    1/2 stiklinės
  • Vanduo
    1 stiklinė
  • Morkos
    1 vnt
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Pomidorų padažas
    1 stiklinė (arba sultys)
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Paprikas, jei naudojate šviežias, nuplaukite, atsargiai nupjaukite uodegas ir išimkite vidų.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Paprikas, jei naudojate šviežias, nuplaukite, atsargiai nupjaukite uodegas ir išimkite vidų.
  • Ryžius užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus pasūdykite ir virkite porą minučių trumpiau nei įprastai.
    2. Ryžius užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Užvirus pasūdykite ir virkite porą minučių trumpiau nei įprastai.
  • Reklama
  • Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
    3. Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
  • Morkas pakepinkite keptuvėje su karštu aliejumi 3 minutes retkarčiais pamaišydami. Morkos turėtų tapti minkštos, bet ne rudos.
    4. Morkas pakepinkite keptuvėje su karštu aliejumi 3 minutes retkarčiais pamaišydami. Morkos turėtų tapti minkštos, bet ne rudos.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite virtus ryžius.
    5. Į keptuvę suberkite virtus ryžius.
  • Ir šiek tiek pomidorų padažo. Druskos, pipirų ir sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
    6. Ir šiek tiek pomidorų padažo. Druskos, pipirų ir sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
  • Reklama
  • Švelniai užpildykite paprikas įdaru.
    7. Švelniai užpildykite paprikas įdaru.
  • Paprikas suberkite į nedidelį puodą, užpilkite pomidorų padažu (jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens) ir uždėkite ant ugnies.
    8. Paprikas suberkite į nedidelį puodą, užpilkite pomidorų padažu (jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens) ir uždėkite ant ugnies.
  • Reklama
  • Paprikas troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
    9. Paprikas troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
  • Papriką patiekite karštą. Gero apetito!
    10. Papriką patiekite karštą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai