Paprika su baziliku žiemai

Paprika su baziliku žiemai

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Skrudintos paprikos su bazilikais žiemai – puikus užkandis visoms progoms! Jis puikiai tiks prie mėsos, žuvies ir kitų patiekalų bei puikiai tiks šventiniam stalui. Tai yra skanu! Labai skanus, pikantiškas užkandis, kurį galima patiekti su bet kokiu garnyru. Ypač tinka prie virtų ar keptų bulvių, košės ar keptos mėsos, žuvies. Bazilikų ir česnako aromate mirkomos paprikos turi neįtikėtiną skonį ir aromatą. Tokį užkandį patariu gaminti kuo daugiau. Šiam ruošiniui rinkitės skirtingų spalvų mėsingas paprikas. Obuolių sidro actas 5% gali būti pakeistas tuo, kurį naudojate, laikantis teisingų proporcijų.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Saldžiosios paprikos
    1 kilogramas
  • Žaliasis bazilikas
    1/2 ryšulio
  • Česnakai
    1~2 vnt (galvos)
  • Alyvuogių aliejus
    100 mililitrų (marinatas)
  • Kalendros sėklos
    1/2 arbatinio šaukštelio (marinatas)
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis (marinatas)
  • Cukrus
    2 šaukštai (marinatas)
  • Obuolių sidro actas
    50~70 mililitrų (marinatas)
  • Juodieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio (marinatas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Paprikas gerai nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Paprikas gerai nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite į 4 dalis.
    2. Išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite į 4 dalis.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išdėliokite paprikas odele į viršų vienoje eilėje, nedideliu atstumu viena nuo kitos. Kepimo s...
    3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išdėliokite paprikas odele į viršų vienoje eilėje, nedideliu atstumu viena nuo kitos. Kepimo skardą nusiųskite į įkaitintą orkaitę ir kepkite paprikas 180-200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės galimybių.
  • Kol paprikos kepa, nuplaukite ir nusausinkite baziliką, supjaustykite plonomis juostelėmis. Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonomis p...
    4. Kol paprikos kepa, nuplaukite ir nusausinkite baziliką, supjaustykite plonomis juostelėmis. Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonomis plokštelėmis. Baziliko ir česnako kiekis priklauso nuo jūsų pageidavimų.
  • Reklama
  • Išimkite paprikas iš orkaitės. Odą galima nulupti arba palikti tokią, kokia yra.
    5. Išimkite paprikas iš orkaitės. Odą galima nulupti arba palikti tokią, kokia yra.
  • Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užvirkite. Maišykite, kol druska ir cukrus gerai ištirps.
    6. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užvirkite. Maišykite, kol druska ir cukrus gerai ištirps.
  • Reklama
  • Į švarų, sterilizuotą stiklainį sudėkite papriką, baziliką ir česnaką.
    7. Į švarų, sterilizuotą stiklainį sudėkite papriką, baziliką ir česnaką.
  • Taip užpildykite visą stiklainį. Supilkite marinatą, stumdami jį peiliu ar sušio lazdele, kad jis pasiskirstytų po visą stiklainį.
    8. Taip užpildykite visą stiklainį. Supilkite marinatą, stumdami jį peiliu ar sušio lazdele, kad jis pasiskirstytų po visą stiklainį.
  • Reklama
  • Nedelsdami sandariai uždarykite sterilizuotu dangteliu, apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
    9. Nedelsdami sandariai uždarykite sterilizuotu dangteliu, apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
  • Tada perkelkite į tamsią ir vėsią laikymo vietą. Skanaus!
    10. Tada perkelkite į tamsią ir vėsią laikymo vietą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai