Paprika su baziliku žiemai
5 (1 įvertinimai)
5-7 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Skrudintos paprikos su bazilikais žiemai – puikus užkandis visoms progoms! Jis puikiai tiks prie mėsos, žuvies ir kitų patiekalų bei puikiai tiks šventiniam stalui. Tai yra skanu! Labai skanus, pikantiškas užkandis, kurį galima patiekti su bet kokiu garnyru. Ypač tinka prie virtų ar keptų bulvių, košės ar keptos mėsos, žuvies. Bazilikų ir česnako aromate mirkomos paprikos turi neįtikėtiną skonį ir aromatą. Tokį užkandį patariu gaminti kuo daugiau. Šiam ruošiniui rinkitės skirtingų spalvų mėsingas paprikas. Obuolių sidro actas 5% gali būti pakeistas tuo, kurį naudojate, laikantis teisingų proporcijų.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Saldžiosios paprikos1 kilogramas
-
Žaliasis bazilikas1/2 ryšulio
-
Česnakai1~2 vnt (galvos)
-
Alyvuogių aliejus100 mililitrų (marinatas)
-
Kalendros sėklos1/2 arbatinio šaukštelio (marinatas)
-
Druska1 arbatinis šaukštelis (marinatas)
-
Cukrus2 šaukštai (marinatas)
-
Obuolių sidro actas50~70 mililitrų (marinatas)
-
Juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio (marinatas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Paprikas gerai nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
-
2. Išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite į 4 dalis.
-
Reklama
-
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išdėliokite paprikas odele į viršų vienoje eilėje, nedideliu atstumu viena nuo kitos. Kepimo skardą nusiųskite į įkaitintą orkaitę ir kepkite paprikas 180-200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės galimybių.
-
4. Kol paprikos kepa, nuplaukite ir nusausinkite baziliką, supjaustykite plonomis juostelėmis. Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonomis plokštelėmis. Baziliko ir česnako kiekis priklauso nuo jūsų pageidavimų.
-
Reklama
-
5. Išimkite paprikas iš orkaitės. Odą galima nulupti arba palikti tokią, kokia yra.
-
6. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užvirkite. Maišykite, kol druska ir cukrus gerai ištirps.
-
Reklama
-
7. Į švarų, sterilizuotą stiklainį sudėkite papriką, baziliką ir česnaką.
-
8. Taip užpildykite visą stiklainį. Supilkite marinatą, stumdami jį peiliu ar sušio lazdele, kad jis pasiskirstytų po visą stiklainį.
-
Reklama
-
9. Nedelsdami sandariai uždarykite sterilizuotu dangteliu, apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti.
-
10. Tada perkelkite į tamsią ir vėsią laikymo vietą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama