Pankolių ir salierų sriuba
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Jei mėgstate glotnias, kremines sriubas, gaminkite pankolių ir salierų sriubą. Sriuba yra lengva, subtilaus krapų-anyžių aromato ir skonio. Puikus pasirinkimas, pasinaudokite receptu! Sriubą geriausia ruošti vienai porcijai ir patiekti iš karto, nes jai vėstant ant viršaus susidarys plutelė, o maišant sriuboje susidarys gumuliukai. Patiekiant sriubą galima papildyti skrebučiais arba apibarstyti tarkuotu parmezanu. O jei vištienos sultinį pakeisite vandeniu, gausite puikią liesą sriubą.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pankolis1 vnt
-
Salierai100 gramų
-
Bulvės2 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Buljonas500 mililitrų (vištienos)
-
Aliejus2 šaukštai (be kvapo)
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite daržoves.
-
2. Į puodą storu dugnu supilkite augalinį aliejų. Česnaką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą. Kepkite daržoves 5-6 minutes ant vidutinės ugnies maišydami.
-
Reklama
-
3. Salierą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą.
-
4. Nupjaukite pankolio apačią, perpjaukite per pusę ir išpjaukite kietą vidurį. Pankolį supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į puodą su daržovėmis. Viską maišydami pakepinkite 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Bulves supjaustykite vidutinėmis juostelėmis ir sudėkite į puodą.
-
6. Į puodą supilkite vištienos sultinį ir virkite ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol daržovės išvirs.
-
Reklama
-
7. Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Vėl uždėkite ant silpnos ugnies ir paleiskite pirmuosius burbuliukus. Nukelkite nuo ugnies, supilkite į dubenėlius, suberkite susmulkintas žoleles, pašlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama