Padažas su grybais ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Tokį padažą galima tiesiog uždėti ant duonos gabalėlio ir suvalgyti arba patiekti prie bulvių, kotletų, mėsos suktinukų. Labai universalus. Padažas verdamas gilioje keptuvėje. Galite naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus grybus. Pakepinkite svogūną, tada suberkite grybus, tarkuotą sūrį, prieskonius, pieną ir troškinkite, kol suminkštės.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šaldyti pievagrybiai100 gramų
-
Lydytas sūris1 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Pienas250 mililitrų
-
Druska, juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus10 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną supjaustyti mažais kubeliais.
-
2. Paruoškite šaldytus grybus, bet neatšildykite. Jie turi būti tvirti. Šį padažą galima ruošti ir su šviežiais grybais, tuomet juos tereikia labai smulkiai supjaustyti.
-
Reklama
-
3. Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje.
-
4. Šaldytus grybus sudėkite į maišelį. Imame plaktuką mėsai ir atsargiai plaktuku pereiname per grybus. Grybai maišelio viduje subyrės. Dabar sudėkite juos į keptuvę. Gausime ne visai pjaustytą, bet ir ne košę. Grybų gabalėlių dydis skirsis, tačiau padažas bus tirštas ir skanus.
-
Reklama
-
5. Kepkite grybus su svogūnais, kol suminkštės. Supilkite pieną. Sutarkuokite lydytą sūrį. Šakute ar šluotele greitai sumaišykite sūrį su pienu ir grybais. Sūrio gabalėlius minkykite, kol jis visiškai ištirps piene. Pienas užvirs ant vidutinės ugnies. Geriau, kad ugnis būtų mažesnė, bet nuolat maišant, visiškai ištirpinkite sūrį.
-
6. Patiekite prie stalo. Vėsdamas padažas sutirštės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama