Olivier salotos su žuvimi
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Švenčių proga pasigaminkite Olivier salotų su žuvimi! Ši garsiųjų salotų versija yra dar skanesnė, įdomesnė ir tikriausiai sveikesnė nei klasikinė su dešra. Aš naudojau lydekas, bet jūs galite rinktis baltą žuvį pagal savo skonį. Jei norite, majonezą galite skiesti grietine bet kokiomis proporcijomis ir reguliuoti grietinės riebumą pagal savo pageidavimus.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Balta žuvis400 gramų
-
Bulvės4 vnt
-
Agurkai2 vnt (švieži)
-
Morkos2 vnt
-
Konservuoti žirneliai1 stiklainis
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Majonezas200 mililitrų
-
Grietinė100 mililitrų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Malti juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Aš naudojau dvi atšildytas lydekas, kurias išvaliau iš vidaus ir išorės bei kruopščiai nuploviau. Iš anksto atšildykite lydekas ir kruopščiai jas nuplaukite. -
2. Morkas ir bulves su lupenomis virkite puode su vandeniu, kol suminkštės. -
Reklama
-
3. Išvirkite kiaušinius. -
4. Baltą žuvį sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol išvirs. -
Reklama
-
5. Tada žuvies minkštimą atskirkite nuo kaulų, pincetu pašalindami mažesnius kaulus. Žuvį supjaustykite mažais gabalėliais. -
6. Nulupkite virtas ir atvėsintas bulves bei morkas ir supjaustykite mažais kubeliais. -
Reklama
-
7. Į didelį dubenį sudėkite supjaustytas bulves ir morkas. -
8. Nulupkite kietai virtus kiaušinius, smulkiai supjaustykite arba netgi sutarkuokite. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. -
Reklama
-
9. Į dubenį su kitomis daržovėmis sudėkite supjaustytus agurkus ir kiaušinius. Taip pat sudėkite žirnelius. -
10. Tada į šiuos ingredientus sudėkite susmulkintą baltos žuvies filė. -
Reklama
-
11. Įdėkite majonezo ir grietinės, įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos. Viską sumaišykite šaukštu. Salotas valandai palaikykite šaldytuve, kad mišinys įsigertų. -
12. Tada paruoštas Olivier salotas padalinkite į dubenėlius, papuoškite pagal savo skonį (aš pabarsčiau šiek tiek šviežių, smulkiai supjaustytų krapų) ir patiekite. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















