Obuolių želė žiemai

Obuolių želė žiemai

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Obuolių želė žiemai yra puikus delikatesas, kurį įvertins ir suaugusieji, ir vaikai. Išbandykite šį paprastą receptą ir daugiau niekada nepirksite obuolių želė parduotuvėje! Namuose pasigaminti obuolių želė žiemai labai paprasta. Pasigaminkite šią paprastą obuolių želė pagal šį receptą ir jūs bei jūsų artimieji galėsite mėgautis šiuo gardžiu desertu visą žiemą!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3 kilogramai
  • Cukrus
    2.1 kilogramo
Reklama
Gaminimo eiga
  • Obuolius gerai nuplaukite.
    1. Obuolius gerai nuplaukite.
  • Tada supjaustykite obuolius griežinėliais. Pastaba! Nerenkame iš obuolių sėklų, ir nelupame žievelės, nes juose yra želė virimui reikalin...
    2. Tada supjaustykite obuolius griežinėliais. Pastaba! Nerenkame iš obuolių sėklų, ir nelupame žievelės, nes juose yra želė virimui reikalingų medžiagų.
  • Reklama
  • Dabar suberkite pjaustytus obuolius į puodą, iki pusės užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Obuolius reikia virti 30 minučių, tada ...
    3. Dabar suberkite pjaustytus obuolius į puodą, iki pusės užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Obuolius reikia virti 30 minučių, tada per kiaurasamtį ir marlę supilkite gautas obuolių sultis į kitą puodą.
  • Obuolius paliekame kiaurasamtyje virš puodo apie 1,5-2 valandas, kad visos sultys susikauptų puode.
    4. Obuolius paliekame kiaurasamtyje virš puodo apie 1,5-2 valandas, kad visos sultys susikauptų puode.
  • Reklama
  • Dabar, kai visos sultys nutekėjusios, jų kiekį išmatuojame matavimo taurele ir sumaišome su cukrumi santykiu 1 litras sulčių 700 g cukrau...
    5. Dabar, kai visos sultys nutekėjusios, jų kiekį išmatuojame matavimo taurele ir sumaišome su cukrumi santykiu 1 litras sulčių 700 g cukraus. Gerai išmaišykite ir padėkite ant ugnies.
  • Virkite sirupą apie 30-40 minučių, nepamirškite pašalinti susidariusių putų.
    6. Virkite sirupą apie 30-40 minučių, nepamirškite pašalinti susidariusių putų.
  • Reklama
  • Patikrinkite želė pasirengimą, šiek tiek užlašinkite ant lėkštės, jei lašelis pasklido - dar šiek tiek pavirkite, jei išlaiko formą, nuke...
    7. Patikrinkite želė pasirengimą, šiek tiek užlašinkite ant lėkštės, jei lašelis pasklido - dar šiek tiek pavirkite, jei išlaiko formą, nukelkite želė nuo ugnies.
  • Pirmiausia išplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Želę supilstykite į stiklainius, užsukite, bet neapverskite.
    8. Pirmiausia išplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Želę supilstykite į stiklainius, užsukite, bet neapverskite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai