Obuolių želė žiemai
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Obuolių želė žiemai yra puikus delikatesas, kurį įvertins ir suaugusieji, ir vaikai. Išbandykite šį paprastą receptą ir daugiau niekada nepirksite obuolių želė parduotuvėje! Namuose pasigaminti obuolių želė žiemai labai paprasta. Pasigaminkite šią paprastą obuolių želė pagal šį receptą ir jūs bei jūsų artimieji galėsite mėgautis šiuo gardžiu desertu visą žiemą!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai3 kilogramai
-
Cukrus2.1 kilogramo
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Obuolius gerai nuplaukite.
-
2. Tada supjaustykite obuolius griežinėliais. Pastaba! Nerenkame iš obuolių sėklų, ir nelupame žievelės, nes juose yra želė virimui reikalingų medžiagų.
-
Reklama
-
3. Dabar suberkite pjaustytus obuolius į puodą, iki pusės užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Obuolius reikia virti 30 minučių, tada per kiaurasamtį ir marlę supilkite gautas obuolių sultis į kitą puodą.
-
4. Obuolius paliekame kiaurasamtyje virš puodo apie 1,5-2 valandas, kad visos sultys susikauptų puode.
-
Reklama
-
5. Dabar, kai visos sultys nutekėjusios, jų kiekį išmatuojame matavimo taurele ir sumaišome su cukrumi santykiu 1 litras sulčių 700 g cukraus. Gerai išmaišykite ir padėkite ant ugnies.
-
6. Virkite sirupą apie 30-40 minučių, nepamirškite pašalinti susidariusių putų.
-
Reklama
-
7. Patikrinkite želė pasirengimą, šiek tiek užlašinkite ant lėkštės, jei lašelis pasklido - dar šiek tiek pavirkite, jei išlaiko formą, nukelkite želė nuo ugnies.
-
8. Pirmiausia išplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Želę supilstykite į stiklainius, užsukite, bet neapverskite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama