Obuolių sviestas su prieskoniais

Obuolių sviestas su prieskoniais

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Obuolių sviestas savo paruošimo principu panašus į uogienę, tačiau dėl ilgo virimo yra tirštesnės konsistencijos ir sodresnio skonio. Šiame recepte galite naudoti ne idealios formos, minkštus, sumuštus ir defektų turinčius vaisius. Nepamirškite prieskonių. Kaip žinote, cinamonas dera su obuoliais. Cinamonas dera su gvazdikėliais, muskato riešutu, raudonaisiais pipirais ir žvaigždiniu anyžiumi.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    2.5 kilogramai
  • Cukranendrių cukrus
    750 gramų
  • Cinamonas (lazdelės)
    1 vnt
  • Gvazdikas (pumpuras)
    3~4 vnt
  • Žvaigždinis anyžius
    2 vnt
  • Vanduo
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Galite naudoti skirtingų veislių obuolius, skirtingo prinokimo, saldumo ir rūgštingumo. Norėdami sodresnio skoni...
    1. Paruoškite ingredientus. Galite naudoti skirtingų veislių obuolius, skirtingo prinokimo, saldumo ir rūgštingumo. Norėdami sodresnio skonio ir aromato, į obuolių sviestą galite įdėti prieskonių.
  • Gerai nuplaukite obuolius, nupjaukite visus defektus. Supjaustykite gabalėliais nelupdami. Žievelėje yra pektino – galingo natūralaus sti...
    2. Gerai nuplaukite obuolius, nupjaukite visus defektus. Supjaustykite gabalėliais nelupdami. Žievelėje yra pektino – galingo natūralaus stingdiklio, kuris padarys mūsų sviestą tirštą. Sudėkite obuolių griežinėlius į puodą. Užpilkite nedideliu kiekiu vandens. Suberkite prieskonius.
  • Reklama
  • Puodą su obuoliais uždėkite ant ugnies, uždenkite dangčiu ir virkite, kol obuolių griežinėliai visiškai suminkštės. Troškinimo metu masė ...
    3. Puodą su obuoliais uždėkite ant ugnies, uždenkite dangčiu ir virkite, kol obuolių griežinėliai visiškai suminkštės. Troškinimo metu masė nusės ir sumažės tūris.
  • Virkite obuolių mišinį, kol išgaruos drėgmės perteklius, retkarčiais pamaišydami, kad nesudegtų.
    4. Virkite obuolių mišinį, kol išgaruos drėgmės perteklius, retkarčiais pamaišydami, kad nesudegtų.
  • Reklama
  • Mišinį, pašalinus prieskonius, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės konsistencijos. Tyrę virkite, retkar...
    5. Mišinį, pašalinus prieskonius, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės konsistencijos. Tyrę virkite, retkarčiais pamaišydami, apie valandą ant silpnos ugnies, kol išgaruos drėgmė. Uždenkite puodą dangčiu, kad neaptaškytų.
  • Tirštos obuolių tyrės konsistenciją nustatykite perbraukdami silikonine mentele per dugną. Puodo dugne pamatysite skaidrią juostelę, ir t...
    6. Tirštos obuolių tyrės konsistenciją nustatykite perbraukdami silikonine mentele per dugną. Puodo dugne pamatysite skaidrią juostelę, ir tiršta tyrė lengvai nukris.
  • Reklama
  • Pasverkite gautą tyrę ir įberkite cukranendrių cukraus santykiu 1:1,5 arba 1:2.
    7. Pasverkite gautą tyrę ir įberkite cukranendrių cukraus santykiu 1:1,5 arba 1:2.
  • Kai mišinys taps dar tirštesnis ir įgaus karamelės spalvą, nukelkite puodą nuo ugnies. Obuolių sviestas paruoštas!
    8. Kai mišinys taps dar tirštesnis ir įgaus karamelės spalvą, nukelkite puodą nuo ugnies. Obuolių sviestas paruoštas!
  • Reklama
  • Obuolių sviesto ilgalaikiam laikymui paruoškite stiklainius su dangteliais, sterilizuodami juos jums patogiu būdu. Sudėkite obuolių svies...
    9. Obuolių sviesto ilgalaikiam laikymui paruoškite stiklainius su dangteliais, sterilizuodami juos jums patogiu būdu. Sudėkite obuolių sviestą į paruoštus stiklainius ir uždarykite.
  • Obuolių sviestas naudojamas kaip tepimas ant duonos, skrebučių, bandelių arba kaip įdaras.
    10. Obuolių sviestas naudojamas kaip tepimas ant duonos, skrebučių, bandelių arba kaip įdaras.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai