Obuolių sviestas su prieskoniais
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Obuolių sviestas savo paruošimo principu panašus į uogienę, tačiau dėl ilgo virimo yra tirštesnės konsistencijos ir sodresnio skonio. Šiame recepte galite naudoti ne idealios formos, minkštus, sumuštus ir defektų turinčius vaisius. Nepamirškite prieskonių. Kaip žinote, cinamonas dera su obuoliais. Cinamonas dera su gvazdikėliais, muskato riešutu, raudonaisiais pipirais ir žvaigždiniu anyžiumi.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2.5 kilogramai
-
Cukranendrių cukrus750 gramų
-
Cinamonas (lazdelės)1 vnt
-
Gvazdikas (pumpuras)3~4 vnt
-
Žvaigždinis anyžius2 vnt
-
Vanduo100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Galite naudoti skirtingų veislių obuolius, skirtingo prinokimo, saldumo ir rūgštingumo. Norėdami sodresnio skonio ir aromato, į obuolių sviestą galite įdėti prieskonių.
-
2. Gerai nuplaukite obuolius, nupjaukite visus defektus. Supjaustykite gabalėliais nelupdami. Žievelėje yra pektino – galingo natūralaus stingdiklio, kuris padarys mūsų sviestą tirštą. Sudėkite obuolių griežinėlius į puodą. Užpilkite nedideliu kiekiu vandens. Suberkite prieskonius.
-
Reklama
-
3. Puodą su obuoliais uždėkite ant ugnies, uždenkite dangčiu ir virkite, kol obuolių griežinėliai visiškai suminkštės. Troškinimo metu masė nusės ir sumažės tūris.
-
4. Virkite obuolių mišinį, kol išgaruos drėgmės perteklius, retkarčiais pamaišydami, kad nesudegtų.
-
Reklama
-
5. Mišinį, pašalinus prieskonius, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės konsistencijos. Tyrę virkite, retkarčiais pamaišydami, apie valandą ant silpnos ugnies, kol išgaruos drėgmė. Uždenkite puodą dangčiu, kad neaptaškytų.
-
6. Tirštos obuolių tyrės konsistenciją nustatykite perbraukdami silikonine mentele per dugną. Puodo dugne pamatysite skaidrią juostelę, ir tiršta tyrė lengvai nukris.
-
Reklama
-
7. Pasverkite gautą tyrę ir įberkite cukranendrių cukraus santykiu 1:1,5 arba 1:2.
-
8. Kai mišinys taps dar tirštesnis ir įgaus karamelės spalvą, nukelkite puodą nuo ugnies. Obuolių sviestas paruoštas!
-
Reklama
-
9. Obuolių sviesto ilgalaikiam laikymui paruoškite stiklainius su dangteliais, sterilizuodami juos jums patogiu būdu. Sudėkite obuolių sviestą į paruoštus stiklainius ir uždarykite.
-
10. Obuolių sviestas naudojamas kaip tepimas ant duonos, skrebučių, bandelių arba kaip įdaras.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama