Obuolių sviestas

Obuolių sviestas

3.5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

„Obuolių sviestas“ – tirštas, aštrus obuolių ir prieskonių mišinys. O sviestu vadiname dėl konsistencijos, leidžiančios masę ant duonos tepti kaip sviestą. Naudokite receptą! Su šiuo „obuolių sviestu“ galite gerti arbatą ar kavą ir tepti bandelę ar sausainį. Sviestas taip pat yra puikus kepinių įdaras. Imkite saldžiarūgščius obuolius, tada masė nebus tiršta. Jei mišinys yra skystas, pavirkite ant silpnos ugnies, kol pasieksite norimą konsistenciją. Masė puikiai išsilaiko be šaldymo, tiesiog kambario temperatūroje.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    350 gramų
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    85 gramai
  • Obuolių sultys
    125 mililitrai
  • Citrinos arba laimo sultys
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Obuolius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Obuolius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
  • Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Obuolius sudėkite į storadugnį puodą ir supilkite obuolių sultis.
    2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Obuolius sudėkite į storadugnį puodą ir supilkite obuolių sultis.
  • Reklama
  • Į obuolius supilkite cukrų, druską, cinamoną ir supilkite citrinos sultis.
    3. Į obuolius supilkite cukrų, druską, cinamoną ir supilkite citrinos sultis.
  • Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirkite. Uždenkite puodą dangčiu, šiek tiek sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių.
    4. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirkite. Uždenkite puodą dangčiu, šiek tiek sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių.
  • Reklama
  • Nukelkite puodą nuo ugnies ir viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Paruoštą „obuolių sviestą“ perkelkite į dubenį, atvėsinkite...
    5. Nukelkite puodą nuo ugnies ir viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Paruoštą „obuolių sviestą“ perkelkite į dubenį, atvėsinkite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai