Obuolių sviestas
3.5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
„Obuolių sviestas“ – tirštas, aštrus obuolių ir prieskonių mišinys. O sviestu vadiname dėl konsistencijos, leidžiančios masę ant duonos tepti kaip sviestą. Naudokite receptą! Su šiuo „obuolių sviestu“ galite gerti arbatą ar kavą ir tepti bandelę ar sausainį. Sviestas taip pat yra puikus kepinių įdaras. Imkite saldžiarūgščius obuolius, tada masė nebus tiršta. Jei mišinys yra skystas, pavirkite ant silpnos ugnies, kol pasieksite norimą konsistenciją. Masė puikiai išsilaiko be šaldymo, tiesiog kambario temperatūroje.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai350 gramų
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus85 gramai
-
Obuolių sultys125 mililitrai
-
Citrinos arba laimo sultys3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Obuolius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Obuolius sudėkite į storadugnį puodą ir supilkite obuolių sultis.
-
Reklama
-
3. Į obuolius supilkite cukrų, druską, cinamoną ir supilkite citrinos sultis.
-
4. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirkite. Uždenkite puodą dangčiu, šiek tiek sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Nukelkite puodą nuo ugnies ir viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Paruoštą „obuolių sviestą“ perkelkite į dubenį, atvėsinkite ir patiekite.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama