Obuolių šarlotė

Obuolių šarlotė

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Vienas iš paprasčiausių, ko gero, naminių kepinių variantų yra šarlotė. Tiek suaugusieji, tiek vaikai dievina švelnią ir purią tešlą kartu su obuolių rūgštumu. Štai dar vienas šio pyrago receptas. Skubu pasidalinti savo obuolių šarlotės gaminimo versija. Aromatingas vanilinis biskvitas puikiai tinka kaip desertas prie arbatos ir kaip vaišės svečiams. Be to, recepte galite naudoti cinamoną skoniui pagerinti, o jei obuoliai per saldūs, kad užgožtų skonį, – citrinos sultis.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Cukrus
    1 puodelis
  • Miltai
    1 puodelis
  • Obuoliai
    3~5 vnt
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieš pradėdami procesą, įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių, leiskite jai sušilti. Nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklas obuolius. Geri...
    1. Prieš pradėdami procesą, įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių, leiskite jai sušilti. Nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklas obuolius. Geriausia naudoti žalius ir šiek tiek rūgščius obuolius.
  • Plonai supjaustykite minkštimą.
    2. Plonai supjaustykite minkštimą.
  • Reklama
  • Tešlai paruošti giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
    3. Tešlai paruošti giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
  • Dėl skonio galite įdėti pakelį vanilinio cukraus. Viską išplakite šluotele arba mikseriu.
    4. Dėl skonio galite įdėti pakelį vanilinio cukraus. Viską išplakite šluotele arba mikseriu.
  • Reklama
  • Į išplaktus kiaušinius mažomis porcijomis įmaišykite persijotus miltus su druska.
    5. Į išplaktus kiaušinius mažomis porcijomis įmaišykite persijotus miltus su druska.
  • Karščiui atsparią kepimo formą gerai ištepkite sviestu. Ant dugno supilkite šiek tiek tešlos.
    6. Karščiui atsparią kepimo formą gerai ištepkite sviestu. Ant dugno supilkite šiek tiek tešlos.
  • Reklama
  • Tada obuolius išdėliokite lygiu sluoksniu ir ant viršaus užpilkite likusią tešlą.
    7. Tada obuolius išdėliokite lygiu sluoksniu ir ant viršaus užpilkite likusią tešlą.
  • Kepkite šarlotę 45–55 minutes, kol gražiai apskrus.
    8. Kepkite šarlotę 45–55 minutes, kol gražiai apskrus.
  • Reklama
  • Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš formos, atvėsinkite ir patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
    9. Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš formos, atvėsinkite ir patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai