Obuolių šarlotė
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Vienas iš paprasčiausių, ko gero, naminių kepinių variantų yra šarlotė. Tiek suaugusieji, tiek vaikai dievina švelnią ir purią tešlą kartu su obuolių rūgštumu. Štai dar vienas šio pyrago receptas. Skubu pasidalinti savo obuolių šarlotės gaminimo versija. Aromatingas vanilinis biskvitas puikiai tinka kaip desertas prie arbatos ir kaip vaišės svečiams. Be to, recepte galite naudoti cinamoną skoniui pagerinti, o jei obuoliai per saldūs, kad užgožtų skonį, – citrinos sultis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Cukrus1 puodelis
-
Miltai1 puodelis
-
Obuoliai3~5 vnt
-
Sviestas1 šaukštas
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradėdami procesą, įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių, leiskite jai sušilti. Nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklas obuolius. Geriausia naudoti žalius ir šiek tiek rūgščius obuolius.
-
2. Plonai supjaustykite minkštimą.
-
Reklama
-
3. Tešlai paruošti giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
-
4. Dėl skonio galite įdėti pakelį vanilinio cukraus. Viską išplakite šluotele arba mikseriu.
-
Reklama
-
5. Į išplaktus kiaušinius mažomis porcijomis įmaišykite persijotus miltus su druska.
-
6. Karščiui atsparią kepimo formą gerai ištepkite sviestu. Ant dugno supilkite šiek tiek tešlos.
-
Reklama
-
7. Tada obuolius išdėliokite lygiu sluoksniu ir ant viršaus užpilkite likusią tešlą.
-
8. Kepkite šarlotę 45–55 minutes, kol gražiai apskrus.
-
Reklama
-
9. Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš formos, atvėsinkite ir patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama