Obuolių pyragas su grietine

Obuolių pyragas su grietine

4.1 (6 įvertinimai)

6 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Obuolių pyragas su grietine – tai daug obuolių griežinėlių ir tik truputis purios, minkštos tešlos. Šį pyragą lengva paruošti ir jis puikiai tinka šventiniam stalui ar kasdienai. Šiam receptui geriausiai tinka sultingi saldžiarūgščiai obuoliai. Būtinai pabandykite pasigaminti šį pyragą. Artimieji bus patenkinti!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    5 vnt
  • Miltai
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Grietinė
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite obuolius tekančiu vandeniu.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite obuolius tekančiu vandeniu.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus.
  • Reklama
  • Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės, aš plakiau 3 minutes.
    3. Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki purios masės, aš plakiau 3 minutes.
  • Į kiaušinių mišinį įpilkite grietinės ir mentele sumaišykite.
    4. Į kiaušinių mišinį įpilkite grietinės ir mentele sumaišykite.
  • Reklama
  • Miltus persijokite su kepimo milteliais.
    5. Miltus persijokite su kepimo milteliais.
  • Viską sumaišykite mentele, kol gausis vienalytė, puri, gana skysta tešla.
    6. Viską sumaišykite mentele, kol gausis vienalytė, puri, gana skysta tešla.
  • Reklama
  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite nedideliais bet kokio dydžio griežinėliais.
    7. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite nedideliais bet kokio dydžio griežinėliais.
  • 2/3 visų obuolių griežinėlių dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos dugno, paskirstydami juos lygiu sluoksniu.
    8. 2/3 visų obuolių griežinėlių dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos dugno, paskirstydami juos lygiu sluoksniu.
  • Reklama
  • Ant viršaus pilame tešlą.
    9. Ant viršaus pilame tešlą.
  • Likusius obuolius paskirstykite ant tešlos. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
    10. Likusius obuolius paskirstykite ant tešlos. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
  • Reklama
  • Pyragą šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite trupučiu cukraus pudros ir patiekite.
    11. Pyragą šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite trupučiu cukraus pudros ir patiekite.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.1/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai