Obuolių pyragas chrizantema

Obuolių pyragas chrizantema

5 (5 įvertinimai)

3-4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau pasigaminti skanų chrizantemų pyragą. Kaip įdarą naudojau obuolius. Dėl gražios išvaizdos tokius kepinius galima patiekti ant šventinio stalo. Chrizantemų pyragas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo atimantis daug laiko. Tiesą sakant, jį galima pagaminti greitai. Kol tešla kyla, paruoškite obuolius. Būtinai išbandykite ir pagaminkite šiuos gražius ir skanius pyragus!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai / # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    2~3 vnt(vidutinio dydžio)
  • Pienas
    220 mililitrų
  • Mielės
    26 gramai (presuotos, šviežios)
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Druska
    1/2 šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    5 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    430~460 gramų
  • Kiaušinis
    1/2 vnt(pyragui sutepti)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite, palikite 10 minučių.
    2. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite, palikite 10 minučių.
  • Reklama
  • Praėjus laikui, įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
    3. Praėjus laikui, įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
  • Įpilkite miltų.
    4. Įpilkite miltų.
  • Reklama
  • Pradėkite minkyti šaukštu. Kai tik tešla pradeda kauptis į gabalus, minkykite rankomis iki vientisos masės.
    5. Pradėkite minkyti šaukštu. Kai tik tešla pradeda kauptis į gabalus, minkykite rankomis iki vientisos masės.
  • Paruošta tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Suapvalinkite tešlą, perkelkite į dubenį, ant viršaus padarykite kryži...
    6. Paruošta tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Suapvalinkite tešlą, perkelkite į dubenį, ant viršaus padarykite kryžiaus formos pjūvį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, tešlos tūris pastebimai padidės. Tešla paruošta pjaustymui.
    7. Pasibaigus laikui, tešlos tūris pastebimai padidės. Tešla paruošta pjaustymui.
  • Išvalykite obuolių sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
    8. Išvalykite obuolių sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Jei obuoliai yra rūgštūs, tada juos galima lengvai apibarstyti cukrumi. Tai neprivaloma.
    9. Jei obuoliai yra rūgštūs, tada juos galima lengvai apibarstyti cukrumi. Tai neprivaloma.
  • Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį .Skritulius padarykite su stikline.
    10. Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį .Skritulius padarykite su stikline.
  • Reklama
  • Formuokite. Paimkite tešlos skritulį, uždėkite obuolio skiltelę, uždenkite ją kita puse ir sujunkite kraštus.
    11. Formuokite. Paimkite tešlos skritulį, uždėkite obuolio skiltelę, uždenkite ją kita puse ir sujunkite kraštus.
  • Paimkite kepimo indą. Dugną išklokite kepimo popieriumi. Išdėstykite ruošinius formos apskritime, taip suformuodami „chrizantemą“.
    12. Paimkite kepimo indą. Dugną išklokite kepimo popieriumi. Išdėstykite ruošinius formos apskritime, taip suformuodami „chrizantemą“.
  • Paruoštą pyragą lengvai paspauskite delnu, aptepkite plaktu kiaušiniu. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 35-40 minučių. Laik...
    13. Paruoštą pyragą lengvai paspauskite delnu, aptepkite plaktu kiaušiniu. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 35-40 minučių. Laiką nuspręskite pagal savo orkaitės ypatybes.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. l
    14. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. l
  • Perkelkite jį į patiekimo indą ir pabarstykite cukraus pudra. Pyragas gali būti patiekiamas šiltas arba visiškai atvėsęs.
    15. Perkelkite jį į patiekimo indą ir pabarstykite cukraus pudra. Pyragas gali būti patiekiamas šiltas arba visiškai atvėsęs.
  • Skanaus!
    16. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai