Obuolių pyragas chrizantema
5 (5 įvertinimai)
3-4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau pasigaminti skanų chrizantemų pyragą. Kaip įdarą naudojau obuolius. Dėl gražios išvaizdos tokius kepinius galima patiekti ant šventinio stalo. Chrizantemų pyragas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo atimantis daug laiko. Tiesą sakant, jį galima pagaminti greitai. Kol tešla kyla, paruoškite obuolius. Būtinai išbandykite ir pagaminkite šiuos gražius ir skanius pyragus!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2~3 vnt(vidutinio dydžio)
-
Pienas220 mililitrų
-
Mielės26 gramai (presuotos, šviežios)
-
Cukrus4 šaukštai
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Augalinis aliejus5 šaukštai
-
Kvietiniai miltai430~460 gramų
-
Kiaušinis1/2 vnt(pyragui sutepti)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite, palikite 10 minučių.
-
Reklama
-
3. Praėjus laikui, įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
-
4. Įpilkite miltų.
-
Reklama
-
5. Pradėkite minkyti šaukštu. Kai tik tešla pradeda kauptis į gabalus, minkykite rankomis iki vientisos masės.
-
6. Paruošta tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Suapvalinkite tešlą, perkelkite į dubenį, ant viršaus padarykite kryžiaus formos pjūvį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, tešlos tūris pastebimai padidės. Tešla paruošta pjaustymui.
-
8. Išvalykite obuolių sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
9. Jei obuoliai yra rūgštūs, tada juos galima lengvai apibarstyti cukrumi. Tai neprivaloma.
-
10. Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį .Skritulius padarykite su stikline.
-
Reklama
-
11. Formuokite. Paimkite tešlos skritulį, uždėkite obuolio skiltelę, uždenkite ją kita puse ir sujunkite kraštus.
-
12. Paimkite kepimo indą. Dugną išklokite kepimo popieriumi. Išdėstykite ruošinius formos apskritime, taip suformuodami „chrizantemą“.
-
13. Paruoštą pyragą lengvai paspauskite delnu, aptepkite plaktu kiaušiniu. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 35-40 minučių. Laiką nuspręskite pagal savo orkaitės ypatybes.
-
Reklama
-
14. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. l
-
15. Perkelkite jį į patiekimo indą ir pabarstykite cukraus pudra. Pyragas gali būti patiekiamas šiltas arba visiškai atvėsęs.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama