Obuolių pudingas
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Obuolių pudingas yra vienas iš paprasčiausių desertų, kurį gali pagaminti pradedančioji šeimininkė. Nepaisant paruošimo paprastumo ir paprasto produktų rinkinio, patiekalas gali būti patiekiamas šventinei vakarienei. Kad pudingo tekstūra būtų lygi, rinkitės minkštus ir ryškaus skonio obuolius. Cukraus pudros kiekį galite reguliuoti pagal skonį.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai6 vnt (maži)
-
Pienas200 mililitrų (arba 10% grietinėlė)
-
Sviestas1 šaukštas
-
Kukurūzų krakmolas1.5 šaukšto (arba paruošto pudingo mišinio 40 gr.)
-
Cukraus pudra50 gramų
-
Kiaušinio baltymas1 vnt
-
Kiaušinio trynys1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais ir kiekvieną skiltelę į tris dalis.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant nedidelės ugnies apkepkite obuolius, kol švelniai apskrus.
-
4. Dubenyje sumaišykite pieną, trynį, krakmolą, cukraus pudrą.
-
Reklama
-
5. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus.
-
6. Pieno trynio mišinį sumaišykite su plaktais baltymais. Šluotele švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Paimkite mažas keramines arba metalines formas. Ant kiekvieno dugno dėkite po šaukštą keptų obuolių. Likusius obuolius užpilkite pieno-kiaušinių mišiniu, iš pradžių užpilkite 1/4 viso kiekio.
-
8. Gautą masę padalinkite į formeles. Supilkite rezervuotą masę ant viršaus, sukurdami ,,dangtelį,,. Būsimą pudingą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių, tada sumažinkite ugnį iki 160 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių.
-
Reklama
-
9. Pasibaigus laikui, pudingą išimkite ir atvėsinkite.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama