Obuolių pudingas

Obuolių pudingas

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Obuolių pudingas yra vienas iš paprasčiausių desertų, kurį gali pagaminti pradedančioji šeimininkė. Nepaisant paruošimo paprastumo ir paprasto produktų rinkinio, patiekalas gali būti patiekiamas šventinei vakarienei. Kad pudingo tekstūra būtų lygi, rinkitės minkštus ir ryškaus skonio obuolius. Cukraus pudros kiekį galite reguliuoti pagal skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    6 vnt (maži)
  • Pienas
    200 mililitrų (arba 10% grietinėlė)
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Kukurūzų krakmolas
    1.5 šaukšto (arba paruošto pudingo mišinio 40 gr.)
  • Cukraus pudra
    50 gramų
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais ir kiekvieną skiltelę į tris dalis.
    2. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas, supjaustykite griežinėliais ir kiekvieną skiltelę į tris dalis.
  • Reklama
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant nedidelės ugnies apkepkite obuolius, kol švelniai apskrus.
    3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant nedidelės ugnies apkepkite obuolius, kol švelniai apskrus.
  • Dubenyje sumaišykite pieną, trynį, krakmolą, cukraus pudrą.
    4. Dubenyje sumaišykite pieną, trynį, krakmolą, cukraus pudrą.
  • Reklama
  • Atskirai išplakti kiaušinių baltymus.
    5. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus.
  • Pieno trynio mišinį sumaišykite su plaktais baltymais. Šluotele švelniai išmaišykite.
    6. Pieno trynio mišinį sumaišykite su plaktais baltymais. Šluotele švelniai išmaišykite.
  • Reklama
  • Paimkite mažas keramines arba metalines formas. Ant kiekvieno dugno dėkite po šaukštą keptų obuolių. Likusius obuolius užpilkite pieno-ki...
    7. Paimkite mažas keramines arba metalines formas. Ant kiekvieno dugno dėkite po šaukštą keptų obuolių. Likusius obuolius užpilkite pieno-kiaušinių mišiniu, iš pradžių užpilkite 1/4 viso kiekio.
  • Gautą masę padalinkite į formeles. Supilkite rezervuotą masę ant viršaus, sukurdami
    8. Gautą masę padalinkite į formeles. Supilkite rezervuotą masę ant viršaus, sukurdami "dangtelį". Būsimą pudingą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių, tada sumažinkite ugnį iki 160 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, pudingą išimkite ir atvėsinkite.
    9. Pasibaigus laikui, pudingą išimkite ir atvėsinkite.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai