Obuoliai kepti su varške, riešutais ir medumi
4.4 (9 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Kaip desertą, šventinės ar kasdieninės vakarienės pabaigoje patiekite obuolius, keptus su varške, riešutais ir medumi. Šį paprastą patiekalą įvertins suaugusieji ir vaikai. Patiekalui pirmenybę teikite vidutinio dydžio obuoliams su tankiu minkštimu, saldžiarūgščioms veislėms. Varškė gali būti bet kokio riebumo, bet be ryškios rūgšties. Riešutus galite rinktis pagal savo skonį.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai8 vnt (vidutinio dydžio)
-
Varškė 9%150 gramų
-
Riešutai60 gramų (40 gramų
-
Medus1 šaukštas
-
Cinamonaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite varškę, medų, susmulkintus riešutus. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite obuolius. Nupjaukite viršų. Šaukštu ar peiliu pašalinkite minkštimą, nedidelį kiekį palikdami ant obuolio sienelių ir dugno. Paruoštus obuolius sudėkite į karščiui atsparų indą.
-
4. Iš supjaustytos minkštimo pašalinkite kauliukus. Supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite. Sudėkite į varškės-riešutų masę. Išmaišykite. Įdaras paruoštas.
-
Reklama
-
5. Įdarą sudėkite į obuolius.
-
6. Įdarą pabarstykite grūstais riešutais ir cinamonu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, iškeptus obuolius išimkite iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Desertą galima patiekti ir atvėsintą.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama