Obuoliai kepti su varške, riešutais ir medumi

Obuoliai kepti su varške, riešutais ir medumi

4.4 (9 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Kaip desertą, šventinės ar kasdieninės vakarienės pabaigoje patiekite obuolius, keptus su varške, riešutais ir medumi. Šį paprastą patiekalą įvertins suaugusieji ir vaikai. Patiekalui pirmenybę teikite vidutinio dydžio obuoliams su tankiu minkštimu, saldžiarūgščioms veislėms. Varškė gali būti bet kokio riebumo, bet be ryškios rūgšties. Riešutus galite rinktis pagal savo skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    8 vnt (vidutinio dydžio)
  • Varškė 9%
    150 gramų
  • Riešutai
    60 gramų (40 gramų
  • Medus
    1 šaukštas
  • Cinamonas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite varškę, medų, susmulkintus riešutus. Išmaišykite.
    2. Dubenyje sumaišykite varškę, medų, susmulkintus riešutus. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Nuplaukite obuolius. Nupjaukite viršų. Šaukštu ar peiliu pašalinkite minkštimą, nedidelį kiekį palikdami ant obuolio sienelių ir dugno. P...
    3. Nuplaukite obuolius. Nupjaukite viršų. Šaukštu ar peiliu pašalinkite minkštimą, nedidelį kiekį palikdami ant obuolio sienelių ir dugno. Paruoštus obuolius sudėkite į karščiui atsparų indą.
  • Iš supjaustytos minkštimo pašalinkite kauliukus. Supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite. Sudėkite į varškės-riešutų masę. Išm...
    4. Iš supjaustytos minkštimo pašalinkite kauliukus. Supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite. Sudėkite į varškės-riešutų masę. Išmaišykite. Įdaras paruoštas.
  • Reklama
  • Įdarą sudėkite į obuolius.
    5. Įdarą sudėkite į obuolius.
  • Įdarą pabarstykite grūstais riešutais ir cinamonu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
    6. Įdarą pabarstykite grūstais riešutais ir cinamonu. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, iškeptus obuolius išimkite iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Desertą galima patiekti ir atvėsintą.
    7. Pasibaigus laikui, iškeptus obuolius išimkite iš orkaitės. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Desertą galima patiekti ir atvėsintą.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.4/5 (9 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai