Nuostabus obuolių pyragas

Nuostabus obuolių pyragas

5 (2 įvertinimai)

6

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kaip pasigaminti nuostabų obuolių pyragą? Labai lengva, jei laikysitės šio recepto! Labai minkšta tešla su gardžiu obuolių įdaru tirpsta burnoje, tikras malonumas. Neįmanoma sustoti! Štai paprastas receptas, kaip pasigaminti nuostabų obuolių pyragą. Kaip įdarą rekomenduoju naudoti skirtingų veislių obuolius, pavyzdžiui, vieną rūgštų ir vieną saldų, kad skoniai susimaišytų. Pyrago pasirengimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku: jei jis iš pyrago išeina sausas, vadinasi, viskas tvarkoje. Sėkmės!

Receptai pagal ingridientus: # Vaisiai / # Pieno produktai / # Miltai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    300 gramų
  • Sviestas
    200 gramų
  • Grietinė
    1 šaukštas
  • Grietinėlė
    200 mililitrų
  • Cukrus
    150 gramų
  • Romas
    1 pagal skonį (nebūtina)
  • Druska
    1/2 šaukštelio
  • Obuoliai
    600 gramų
  • Karamelė
    100 gramų
  • Citrinų sultys
    2 šaukštai
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Muskato riešutas
    1/2 šaukštelio
  • Kaip pagaminti
  • Nuostabus obuolių pyragas
    1. Visų pirma paruošime karamelę. Supilkite cukrų į gilų puodą. Puodą pastatykite ant lėtos ugnies.
  • Nuostabus obuolių pyragas
    2. Švelniai maišydami ištirpinkite cukrų. Kai tik jis ištirps, lėta srovele įpilame šilto kremo. Išmaišykite iki vientisos masės ir nukelkite nuo ugnies. Jei norite, įpilkite romo. Karamelę atvėsinkite ir supilkite į švarų stiklainį.
  • Nuostabus obuolių pyragas
    3. Paruoškime tešlą. Blenderiu sumaišykite miltus, druską ir 30 gramų cukraus. Įpilkite šalto sviesto, supjaustykite gabalėliais. Masę paverčiame trupiniais. Dedame grietinę ir pilame ledinį vandenį, minkome tešlą (kaip nuotraukoje). Tešlą padedame į šaldytuvą 50 min.
  • Nuostabus obuolių pyragas
    4. Paruošiame įdarą. Obuolius nuplauname ir supjaustome kubeliais, išimame šerdį. Įpilkite cinamono, muskato riešuto, 100 gramų karamelės ir citrinos sulčių. Sumaišome.
  • Nuostabus obuolių pyragas
    5. Nuimamą formą padengiame pergamentu. Iš pusės iškočiotos tešlos suformuojame apatinę dalį ir šonus. Toliau išdėliokite obuolių įdarą. Uždenkite pyragą likusia tešla, šakute pradurkite kelias skylutes. Kepame orkaitėje 1 valandą, temperatūra – 200 laipsnių. Gatavą pyragą atvėsinkite ir užpilkite likusia karamele. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai