Nuostabus obuolių pyragas
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kaip pasigaminti nuostabų obuolių pyragą? Labai lengva, jei laikysitės šio recepto! Labai minkšta tešla su gardžiu obuolių įdaru tirpsta burnoje, tikras malonumas. Neįmanoma sustoti! Štai paprastas receptas, kaip pasigaminti nuostabų obuolių pyragą. Kaip įdarą rekomenduoju naudoti skirtingų veislių obuolius, pavyzdžiui, vieną rūgštų ir vieną saldų, kad skoniai susimaišytų. Pyrago pasirengimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku: jei jis iš pyrago išeina sausas, vadinasi, viskas tvarkoje. Sėkmės!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai300 gramų
-
Sviestas200 gramų
-
Grietinė1 šaukštas
-
Grietinėlė200 mililitrų
-
Cukrus150 gramų
-
Romas1 pagal skonį (nebūtina)
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Obuoliai600 gramų
-
Karamelė100 gramų
-
Citrinų sultys2 šaukštai
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Muskato riešutas1/2 šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visų pirma paruošime karamelę. Supilkite cukrų į gilų puodą. Puodą pastatykite ant lėtos ugnies.
-
2. Švelniai maišydami ištirpinkite cukrų. Kai tik jis ištirps, lėta srovele įpilame šilto kremo. Išmaišykite iki vientisos masės ir nukelkite nuo ugnies. Jei norite, įpilkite romo. Karamelę atvėsinkite ir supilkite į švarų stiklainį.
-
Reklama
-
3. Paruoškime tešlą. Blenderiu sumaišykite miltus, druską ir 30 gramų cukraus. Įpilkite šalto sviesto, supjaustykite gabalėliais. Masę paverčiame trupiniais. Dedame grietinę ir pilame ledinį vandenį, minkome tešlą (kaip nuotraukoje). Tešlą padedame į šaldytuvą 50 min.
-
4. Paruošiame įdarą. Obuolius nuplauname ir supjaustome kubeliais, išimame šerdį. Įpilkite cinamono, muskato riešuto, 100 gramų karamelės ir citrinos sulčių. Sumaišome.
-
Reklama
-
5. Nuimamą formą padengiame pergamentu. Iš pusės iškočiotos tešlos suformuojame apatinę dalį ir šonus. Toliau išdėliokite obuolių įdarą. Uždenkite pyragą likusia tešla, šakute pradurkite kelias skylutes. Kepame orkaitėje 1 valandą, temperatūra – 200 laipsnių. Gatavą pyragą atvėsinkite ir užpilkite likusia karamele. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama