Nuostabi, kreminė grybų sriuba
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Švelni, aromatinga grybų ir daržovių sriuba patiks net patiems išrankiausiems gurmanams. Ją reikia gaminti vienam kartui, nes pakartotinis pašildymas jai netinka. Grybai į mūsų meniu įneša malonų įvairovės akcentą. Aromatas, didelis baltymų ir ekstraktyviųjų medžiagų kiekis daro grybus nepakeičiamais kulinarijoje. Iš grybų galima paruošti daugybę patiekalų, o sriubos - ypač įvairios. Grybų patiekalai yra skanesni, jei gaminant naudojami įvairių rūšių grybai.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pievagrybiai150 gramų
-
Sviestiniai grybai150 gramų
-
Bulvės2 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Morka1 vnt
-
Salierų šaknis100 gramų
-
Lydytas sūris150 gramų
-
Čiobrelis1 žiupsnelis
-
Muskatinis riešutas1 žiupsnelis
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite daržoves ir grybus. Supjaustykite grybus, svogūną ir morką ne plonais griežinėliais. -
2. Bulves ir salierų šaknį supjaustykite kubeliais. -
Reklama
-
3. Užvirkite 1,5 litro vandens ir sudėkite į jį grybus, bulves ir salierą. Virkite iki pusiau išvirtų bulvių. -
4. Įdėkite morką ir svogūną, pasūdykite ir virkite iki daržovių minkštumo. -
Reklama
-
5. Įdėkite lydytą sūrį ir ištirpinkite maišydami. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. -
6. Grąžinkite sriubą ant viryklės, įberkite šiek tiek muskatinio riešuto, pagardinkite pipirais ir pabarstykite žiupsneliu čiobrelio. Maišydami užvirinkite ir išjunkite kaitrą. -
Reklama
-
7. Palikite sriubą pastovėti apie 10 minučių po dangčiu ir patiekite su šviežia bagete.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















