Nuostabi, kreminė grybų sriuba

Nuostabi, kreminė grybų sriuba

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Švelni, aromatinga grybų ir daržovių sriuba patiks net patiems išrankiausiems gurmanams. Ją reikia gaminti vienam kartui, nes pakartotinis pašildymas jai netinka. Grybai į mūsų meniu įneša malonų įvairovės akcentą. Aromatas, didelis baltymų ir ekstraktyviųjų medžiagų kiekis daro grybus nepakeičiamais kulinarijoje. Iš grybų galima paruošti daugybę patiekalų, o sriubos - ypač įvairios. Grybų patiekalai yra skanesni, jei gaminant naudojami įvairių rūšių grybai.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pievagrybiai
    150 gramų
  • Sviestiniai grybai
    150 gramų
  • Bulvės
    2 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morka
    1 vnt
  • Salierų šaknis
    100 gramų
  • Lydytas sūris
    150 gramų
  • Čiobrelis
    1 žiupsnelis
  • Muskatinis riešutas
    1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite daržoves ir grybus. Supjaustykite grybus, svogūną ir morką ne plonais griežinėliais.
    1. Paruoškite daržoves ir grybus. Supjaustykite grybus, svogūną ir morką ne plonais griežinėliais.
  • Bulves ir salierų šaknį supjaustykite kubeliais.
    2. Bulves ir salierų šaknį supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Užvirkite 1,5 litro vandens ir sudėkite į jį grybus, bulves ir salierą. Virkite iki pusiau išvirtų bulvių.
    3. Užvirkite 1,5 litro vandens ir sudėkite į jį grybus, bulves ir salierą. Virkite iki pusiau išvirtų bulvių.
  • Įdėkite morką ir svogūną, pasūdykite ir virkite iki daržovių minkštumo.
    4. Įdėkite morką ir svogūną, pasūdykite ir virkite iki daržovių minkštumo.
  • Reklama
  • Įdėkite lydytą sūrį ir ištirpinkite maišydami. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
    5. Įdėkite lydytą sūrį ir ištirpinkite maišydami. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  • Grąžinkite sriubą ant viryklės, įberkite šiek tiek muskatinio riešuto, pagardinkite pipirais ir pabarstykite žiupsneliu čiobrelio. Maišyd...
    6. Grąžinkite sriubą ant viryklės, įberkite šiek tiek muskatinio riešuto, pagardinkite pipirais ir pabarstykite žiupsneliu čiobrelio. Maišydami užvirinkite ir išjunkite kaitrą.
  • Reklama
  • Palikite sriubą pastovėti apie 10 minučių po dangčiu ir patiekite su šviežia bagete.
    7. Palikite sriubą pastovėti apie 10 minučių po dangčiu ir patiekite su šviežia bagete.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai