Netikros vištienos šlaunelės
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Nuostabus karštas užkandis prie bet kokio stalo - tiek šventei, tiek kiekvienai dienai. Originalus, gražus ir labai skanus!
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kefyras1 stiklinės
-
Miltai250 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
-
Soda0.5 arbatinio šaukštelio
-
Sūdytos lazdelės15 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišykite kefyrą, sodą, druską ir miltus į minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą, sumalkite vištieną kartu su svogūnu, suminkykite ir išmuškite, susukite į rutulį ir meskite ant stalo kad gautųsi standi ir plastiška masė. Tešlą iškočiokite į 1 mm sluoksnį ir supjaustyti 3 cm juostelėmis.
-
2. Maltos mėsos gabalėlį susukite į dešrą ir per visą ilgį įdėkite lazdelę, kad malta mėsa prisitvirtintų prie lazdelės. Tada tešlos juostele apjuoskite nuo lazdelės vidurio - gausite netikras vištos šlauneles.
-
Reklama
-
3. Taip padarykite visas šlauneles, į keptuvę supilkite aliejų, kad šlauneles apsemtų iki pusės, apie 1-1,5 cm Apkepkite jas iš visų pusių ant silpnos ugnies.
-
4. Šis užkandis vienodai geras tiek karštas, tiek šaltas.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama