Netikras sūrio pyragas

Netikras sūrio pyragas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Subtilus, purus, kreminis grietinės įdaras ir trapios tešlos pagrindas yra puikus desertas prie rytinės kavos. Atkreipkite dėmesį į netikro sūrio pyrago receptą. Svarbu pyrago neperkepti orkaitėje, antraip paviršius pradės skilinėti. Iškepęs įdaras gerai pakyla, bet atvėsęs nusistovi. Pyragas yra vidutiniškai saldus, turi ploną trapios tešlos sluoksnį ir subtilų kreminį įdarą, kurio konsistencija primena suflė.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    200 gramų
  • Sviestas
    125 gramų
  • Grietinė
    500 gramų
  • Kiaušiniai
    3 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    175 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Pudingo mišinys
    40 gramų (arba kukurūzų krakmolo)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus.
    1. Paruoškite ingredientus. Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus.
  • Sviestą sutarkuokite arba supjaustykite mažais kubeliais. Įpilkite 50 gramų cukraus, druskos, vanilinio cukraus.
    2. Sviestą sutarkuokite arba supjaustykite mažais kubeliais. Įpilkite 50 gramų cukraus, druskos, vanilinio cukraus.
  • Reklama
  • Į sviestą, išplaktą su cukrumi, po vieną sudėkite trynius, toliau plakdami.
    3. Į sviestą, išplaktą su cukrumi, po vieną sudėkite trynius, toliau plakdami.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti per sietelį. Sudėkite į sviesto-kiaušinių mišinį ir išmaišykite mentele.
    4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti per sietelį. Sudėkite į sviesto-kiaušinių mišinį ir išmaišykite mentele.
  • Reklama
  • Kai miltai sugers drėgmę, trinkite tešlą mentele, kol ji taps trupanti. Padėkite tešlą ant stalviršio ir sulipdykite trupinius į rutulį.
    5. Kai miltai sugers drėgmę, trinkite tešlą mentele, kol ji taps trupanti. Padėkite tešlą ant stalviršio ir sulipdykite trupinius į rutulį.
  • Padalinkite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą atvėsti.
    6. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą atvėsti.
  • Reklama
  • Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Įdarui naudokite 15-25% riebumo grietinę. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Vietoj pudingo ...
    7. Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Įdarui naudokite 15-25% riebumo grietinę. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Vietoj pudingo mišinio galite naudoti kukurūzų krakmolą.
  • Į maišytuvo dubenį sudėkite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir pradėkite plakti. Kai baltymų masė taps stabili, toliau plakdami ...
    8. Į maišytuvo dubenį sudėkite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir pradėkite plakti. Kai baltymų masė taps stabili, toliau plakdami palaipsniui įpilkite 125 gramus cukraus. Įpilkite pudingo mišinio.
  • Reklama
  • Į baltymų mišinį pamažu supilkite grietinę ir toliau plakite dar 1-2 minutes.
    9. Į baltymų mišinį pamažu supilkite grietinę ir toliau plakite dar 1-2 minutes.
  • Išimkite dalį tešlos iš šaldytuvo ir iškočiokite į 0,5-0,7 mm storio sluoksnį. Tešlą perkelkite į kepimo skardą ir paskleiskite dugną bei...
    10. Išimkite dalį tešlos iš šaldytuvo ir iškočiokite į 0,5-0,7 mm storio sluoksnį. Tešlą perkelkite į kepimo skardą ir paskleiskite dugną bei šonus. Tešlą subadykite šakute, kad kepant nesideformuotų.
  • Reklama
  • Paruoštą įdarą sudėkite į pyrago centrą.
    11. Paruoštą įdarą sudėkite į pyrago centrą.
  • Likusią atvėsusią tešlos dalį sutarkuokite ir pabarstykite ant grietinės įdaro per visą pyrago paviršių. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių ...
    12. Likusią atvėsusią tešlos dalį sutarkuokite ir pabarstykite ant grietinės įdaro per visą pyrago paviršių. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
  • Iškepus pyragą būtinai atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi subtilus įdaras.
    13. Iškepus pyragą būtinai atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi subtilus įdaras.
  • Reklama
  • Išbandykite, jis labai skanus ir švelnus! Desertas tiesiog tirpsta burnoje!
    14. Išbandykite, jis labai skanus ir švelnus! Desertas tiesiog tirpsta burnoje!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai