Nesaldintas varškės apkepas

Nesaldintas varškės apkepas

4.3 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Nesaldintas varškės apkepas yra sotus, maistingas ir labai skanus. Tai puikus pietų pasirinkimas visai šeimai. Labai paprastai paruošiamas patiekalas, kurį gali pagaminti bet kuris virėjas. Kaip šviežias žoleles naudojau svogūnų laiškų, šviežių petražolių ir krapų mišinį – viso apie 20 gramų. Sūrį padalinau į dvi dalis, vieną dalį įdėjau į varškės masę, o antrąją užbarsčiau ant viršaus, kad gautųsi skani sūrio plutelė. Jei norite, varškės masėje galite naudoti visą sūrį, taip pat gaunasi labai skanu. Mano varškė labai sausa, 5% riebumo, todėl man reikėjo tik 50 gramų miltų – gali prireikti ir daugiau.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    500 gramų
  • Miltai
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    3 gramų
  • Sūris
    200 gramų
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Žalumynai
    20 gramų (arba pagal skonį)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Šviežias žoleles nuplaukite tekančiu vandeniu.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Šviežias žoleles nuplaukite tekančiu vandeniu.
  • Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos.
    2. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos.
  • Reklama
  • Kiaušinius plakite mikseriu apie 20 sekundžių iki purumo.
    3. Kiaušinius plakite mikseriu apie 20 sekundžių iki purumo.
  • Į išplaktus kiaušinius suberkite visą varškę.
    4. Į išplaktus kiaušinius suberkite visą varškę.
  • Reklama
  • Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
    5. Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
  • Suberkite miltus. Miltų gali prireikti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo varškės drėgnumo.
    6. Suberkite miltus. Miltų gali prireikti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo varškės drėgnumo.
  • Reklama
  • Mano varškė gana sausa, tad prireikė vos 50 gramų, kad aktyviai maišant gautųsi klampi varškės masė.
    7. Mano varškė gana sausa, tad prireikė vos 50 gramų, kad aktyviai maišant gautųsi klampi varškės masė.
  • Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pusę sudėkite į dubenį su varškės mišiniu.
    8. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pusę sudėkite į dubenį su varškės mišiniu.
  • Reklama
  • Pridėti smulkiai pjaustytų šviežių žolelių.
    9. Pridėti smulkiai pjaustytų šviežių žolelių.
  • Viską išmaišome ir dedame į kepimo formą, išlygindami šaukštu. Turiu silikoninę kepimo formą, todėl dugno ir sienų niekuo netepiau.
    10. Viską išmaišome ir dedame į kepimo formą, išlygindami šaukštu. Turiu silikoninę kepimo formą, todėl dugno ir sienų niekuo netepiau.
  • Reklama
  • Likusią pusę tarkuoto sūrio lygiu sluoksniu paskleiskite ant varškės masės paviršiaus. Dėkite apkepą kepti į jau įkaitintą iki 180 laipsn...
    11. Likusią pusę tarkuoto sūrio lygiu sluoksniu paskleiskite ant varškės masės paviršiaus. Dėkite apkepą kepti į jau įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę apie 30-35 minutes.
  • Išimkite apkepą iš formos, šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
    12. Išimkite apkepą iš formos, šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai