Naminis zefyras
3.6 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Purius, švelnius, skanius zefyrus galima paruošti namuose. Ir tam nereikia turėti jokių specialių kulinarinių įgūdžių. Šis zefyras visada tinka visiems. Jis yra minkštas, subtilios struktūros ir gana elastingas. Tikri zefyrai! Be to, naminiai zefyrai yra daug sveikesni, nes juose nėra dažiklių, kvapiųjų medžiagų ar konservantų. Neprilygstamas purus delikatesas, vienodai mėgstamas tiek suaugusiųjų, tiek vaikų. Šis konditerijos gaminys pasižymi subtiliu aromatu, nuostabiu saldžiarūgščiu skoniu bei malonia porėta struktūra.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Želatina20 gramų
-
Vanduo120 mililitrų
-
Kukurūzų sirupas400 gramų
-
Cukrus1/2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Želatiną ištirpinkite vandenyje.
-
2. Sumaišykite cukrų, kukurūzų sirupą ir 1/4 puodelio vandens. Padėkite ant ugnies.
-
Reklama
-
3. Sirupą užvirinkite, kol temperatūra viršys 120 laipsnių.
-
4. Supilkite sirupą į maišytuvo dubenį ir plakite dideliu greičiu.
-
Reklama
-
5. Plona srovele supilkite ištirpintą želatiną ir, jei norite, įpilkite vanilino. Toliau maišykite, kol susidarys standžios smailės.
-
6. Kol mišinys sustingsta, greitai supilkite jį į formą ir leiskite visiškai atvėsti kol įgaus formą. Palikite zefyrą nakčiai.
-
Reklama
-
7. Ant cukraus pudra pabarstyto paviršiaus dėkite sluoksnį zefyrų ir supjaustykite bet kokiais gabalėliais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama