Naminis majonezas su varške
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Tiems, kurie stebi savo mitybą ir sveikatą, siūlau iš varškės paruošti skanų, sveiką majonezą. Šis majonezas yra be lašelio aliejaus! Idealiai tinka kaip salotų padažas. Naminis majonezas su varške yra skanus ir sveikas. Jis puikiai dera su mėsos, žuvies ir daržovių salotomis. Majonezą galima tiesiog naudoti kaip užtepėlę ant duonos. Norėdami, kad trynys būtų tiksliai geltonas, virkite kiaušinius nuo to momento, kai vanduo užvirs 8-9 minutes. Jei mėgstate aštresnį padažą, tuomet naudokite daugiau garstyčių arba imkite aštrų. Jei norite pikantiškesnio skonio, galite pridėti česnako skiltelę, perbraukdami per presą.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė3 šaukštai
-
Kefyras3~4 šaukštai
-
Kiaušinių tryniai2 vnt
-
Citrinos sultys1 arbatinis šaukštelis
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Padalinkite į baltymus ir trynius. Šiame recepte baltymų mums nereikia. Kiaušinių trynius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute.
-
Reklama
-
3. Suberkite ne itin aštrias garstyčias ir sumaišykite su tryniais. Supilkite citrinos sultis.
-
4. Į kiaušinių trynius supilkite varškę ir kefyrą.
-
Reklama
-
5. Įberkite druskos, masę sutrinkite panardinamuoju blenderiu iki kreminės konsistencijos.
-
6. Paruoštą varškės majonezą laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama