Naminis majonezas
3.6 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Majonezas yra lengvai paruošiamas universalus padažas. Labai populiarus! Mes įpratę jį pirkti, bet patikėkite, pasigaminti majonezą namuose paprasta! Ir tai užtruks 10 minučių. Naminis majonezas gali būti laikomas keletą dienų šaldytuve. O gaminti nesunku! Trynius išplakite, įpilkite augalinio aliejaus, druskos, pipirų ir pagal skonį bei pageidavimą papildančių priedų.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinių tryniai2 vnt
-
Citrinų sultys3 arbatiniai šaukšteliai
-
Cukrus1 žiupsnelis
-
Saulėgrąžų aliejus3/4 puodelio
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinių trynius, citrinos sultis ir cukrų sudėkite į virtuvinio kombaino indą arba dubenį (jei naudojate mikserį).
-
2. Trynius išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis, kol susidarys burbuliukai.
-
Reklama
-
3. Toliau plakdami supilkite aliejų. Supilkite aliejų plona srovele per 10-15 sekundžių.
-
4. Mentele nubraukite majonezą nuo indo ar dubens šonų. Įberkite druskos, pipirų ir išplakite majonezą iki norimos konsistencijos.
-
Reklama
-
5. Jei naminis majonezas yra tirštesnis nei norėjote, įpilkite šaukštą karšto vandens ir išplakite.
-
6. Tai klasikinis paprastas majonezo receptas. Į jį galite pridėti garstyčių, česnako, ančiuvių, žolelių ir t.t. Naminis majonezas paruoštas! Mėgaukitės!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama