Naminiai meduoliai su spanguolėmis

Naminiai meduoliai su spanguolėmis

5 (2 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Jei norite nustebinti savo šeimą, pagaminkite spanguolių meduolius. Minkštas, su saldžiarūgščiu įdaru ir cukrumi. Tokie kepiniai tikrai patiks ir suaugusiems ir vaikams. Svarbus momentas ruošiant meduolius – tešlos brandinimas šaldytuve. Brandinimo laikas nuo 6 valandų iki paros. Po brandinimo tešlą reikia pašildyti kambario temperatūroje, bet taip, kad konsistencija primintų šaltą „plastiliną“. Taip pat svarbus momentas yra įdaro paruošimas. Kad būtų tirštas, nereikėtų dėti daug cukraus, nes kepant jis skatina sulčių išsiskyrimą. Džiovintos spanguolių skonis saldesnis nei šviežių uogų. Jei juos sutrinate su nedideliu kiekiu cukraus, tada skonis tampa geresnis, be ryškaus rūgštumo.

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Uogos
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    360 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Medus
    5 šaukštai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kardamonas
    1 arbatinis šaukštelis (maltas)
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Spanguolės
    120 gramų
  • Džiovintos spanguolės
    6 šaukštai
  • Cukrus
    100 gramų (tešloje, + 1 valgomasis šaukštas įdarui)
  • Cukraus pudra
    120 gramų
  • Vanduo
    2 šaukštai (verdančio vandens)
  • Kaip pagaminti

  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    2. Paimkite puodą. Į jį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Išmaišykite.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    3. Įpilkite medaus, soda, kardamoną. Dar kartą išmaišykite.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    4. Įpilkite minkšto sviesto ir padėkite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol sviestas ištirps. Neužvirinkite.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    5. Kai tik masė ims putoti ir ištirps cukraus grūdeliai, nukelkite nuo ugnies.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    6. Į karštą medaus masę suberkite persijotus miltus.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    7. Šaukštu įmaišykite miltus. Gausite tirštą, klampią tešlą.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    8. Perkelkite tešlą į plastikinį maišelį. Dėkite į šaldytuvą 6-24 valandoms.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    9. Įdarą pasigaminkite prieš išimdami tešlą iš šaldytuvo. Dubenyje sumaišykite spanguoles, cukrų ir džiovintas spanguoles. Sutrinkite rankiniu trintuvu. Masė neturi būti skysta. Jei yra sulčių perteklius, jas reikia nupilti.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    10. Praėjus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite jį į dvi lygias dalis.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    11. Kiekvieną dalį iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    12. Stikline padarykite įpjovas vienoje iš dalių. Įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro įpjovų centre. užpildai.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    13. Uždenkite antruoju sluoksniu, stikline formuokite meduolius. Iš likusios tešlos pakartokite meduolių gaminimo procesą.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    14. Ruošinius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Meduolius pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių. Apsvarstykite pagal savo orkaitės ypatybes.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    15. Kol kepa meduoliai, paruoškite cukraus glajų. Sumaišykite cukraus pudrą su verdančiu vandeniu. Dalimis įpilkite vandens ir išmaišykite. Cukraus glajaus konsistencija turėtų priminti parduotuvėje pirktą grietinę.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    16. Praėjus laikui, išimkite meduolius iš orkaitės. Nedelsdami padenkite juos cukraus glajumi. Pakartokite keliais sluoksniais. Palikite ant kepimo skardos išdžiūti.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    17. Tada perkelkite į indą ir patiekite.
  • Naminiai meduoliai su spanguolėmis
    18. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai