Naminiai meduoliai su spanguolėmis

Naminiai meduoliai su spanguolėmis

5 (3 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei norite nustebinti savo šeimą, pagaminkite spanguolių meduolius. Minkštas, su saldžiarūgščiu įdaru ir cukrumi. Tokie kepiniai tikrai patiks ir suaugusiems ir vaikams. Svarbus momentas ruošiant meduolius – tešlos brandinimas šaldytuve. Brandinimo laikas nuo 6 valandų iki paros. Po brandinimo tešlą reikia pašildyti kambario temperatūroje, bet taip, kad konsistencija primintų šaltą „plastiliną“. Taip pat svarbus momentas yra įdaro paruošimas. Kad būtų tirštas, nereikėtų dėti daug cukraus, nes kepant jis skatina sulčių išsiskyrimą. Džiovintos spanguolių skonis saldesnis nei šviežių uogų. Jei juos sutrinate su nedideliu kiekiu cukraus, tada skonis tampa geresnis, be ryškaus rūgštumo.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    360 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Medus
    5 šaukštai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kardamonas
    1 arbatinis šaukštelis (maltas)
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Spanguolės
    120 gramų
  • Džiovintos spanguolės
    6 šaukštai
  • Cukrus
    100 gramų (tešloje, + 1 valgomasis šaukštas įdarui)
  • Cukraus pudra
    120 gramų
  • Vanduo
    2 šaukštai (verdančio vandens)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Paimkite puodą. Į jį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Išmaišykite.
    2. Paimkite puodą. Į jį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Įpilkite medaus, soda, kardamoną. Dar kartą išmaišykite.
    3. Įpilkite medaus, soda, kardamoną. Dar kartą išmaišykite.
  • Įpilkite minkšto sviesto ir padėkite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol sviestas ištirps. Neužvirinkite.
    4. Įpilkite minkšto sviesto ir padėkite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol sviestas ištirps. Neužvirinkite.
  • Reklama
  • Kai tik masė ims putoti ir ištirps cukraus grūdeliai, nukelkite nuo ugnies.
    5. Kai tik masė ims putoti ir ištirps cukraus grūdeliai, nukelkite nuo ugnies.
  • Į karštą medaus masę suberkite persijotus miltus.
    6. Į karštą medaus masę suberkite persijotus miltus.
  • Reklama
  • Šaukštu įmaišykite miltus. Gausite tirštą, klampią tešlą.
    7. Šaukštu įmaišykite miltus. Gausite tirštą, klampią tešlą.
  • Perkelkite tešlą į plastikinį maišelį. Dėkite į šaldytuvą 6-24 valandoms.
    8. Perkelkite tešlą į plastikinį maišelį. Dėkite į šaldytuvą 6-24 valandoms.
  • Reklama
  • Įdarą pasigaminkite prieš išimdami tešlą iš šaldytuvo. Dubenyje sumaišykite spanguoles, cukrų ir džiovintas spanguoles. Sutrinkite rankin...
    9. Įdarą pasigaminkite prieš išimdami tešlą iš šaldytuvo. Dubenyje sumaišykite spanguoles, cukrų ir džiovintas spanguoles. Sutrinkite rankiniu trintuvu. Masė neturi būti skysta. Jei yra sulčių perteklius, jas reikia nupilti.
  • Praėjus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite jį į dvi lygias dalis.
    10. Praėjus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite jį į dvi lygias dalis.
  • Reklama
  • Kiekvieną dalį iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
    11. Kiekvieną dalį iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
  • Stikline padarykite įpjovas vienoje iš dalių. Įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro įpjovų centre. užpildai.
    12. Stikline padarykite įpjovas vienoje iš dalių. Įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro įpjovų centre. užpildai.
  • Uždenkite antruoju sluoksniu, stikline formuokite meduolius. Iš likusios tešlos pakartokite meduolių gaminimo procesą.
    13. Uždenkite antruoju sluoksniu, stikline formuokite meduolius. Iš likusios tešlos pakartokite meduolių gaminimo procesą.
  • Reklama
  • Ruošinius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Meduolius pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių. Apsvarst...
    14. Ruošinius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Meduolius pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių. Apsvarstykite pagal savo orkaitės ypatybes.
  • Kol kepa meduoliai, paruoškite cukraus glajų. Sumaišykite cukraus pudrą su verdančiu vandeniu. Dalimis įpilkite vandens ir išmaišykite. C...
    15. Kol kepa meduoliai, paruoškite cukraus glajų. Sumaišykite cukraus pudrą su verdančiu vandeniu. Dalimis įpilkite vandens ir išmaišykite. Cukraus glajaus konsistencija turėtų priminti parduotuvėje pirktą grietinę.
  • Praėjus laikui, išimkite meduolius iš orkaitės. Nedelsdami padenkite juos cukraus glajumi. Pakartokite keliais sluoksniais. Palikite ant ...
    16. Praėjus laikui, išimkite meduolius iš orkaitės. Nedelsdami padenkite juos cukraus glajumi. Pakartokite keliais sluoksniais. Palikite ant kepimo skardos išdžiūti.
  • Tada perkelkite į indą ir patiekite.
    17. Tada perkelkite į indą ir patiekite.
  • Skanaus!
    18. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai