Naminiai meduoliai su spanguolėmis
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Jei norite nustebinti savo šeimą, pagaminkite spanguolių meduolius. Minkštas, su saldžiarūgščiu įdaru ir cukrumi. Tokie kepiniai tikrai patiks ir suaugusiems ir vaikams. Svarbus momentas ruošiant meduolius – tešlos brandinimas šaldytuve. Brandinimo laikas nuo 6 valandų iki paros. Po brandinimo tešlą reikia pašildyti kambario temperatūroje, bet taip, kad konsistencija primintų šaltą „plastiliną“. Taip pat svarbus momentas yra įdaro paruošimas. Kad būtų tirštas, nereikėtų dėti daug cukraus, nes kepant jis skatina sulčių išsiskyrimą. Džiovintos spanguolių skonis saldesnis nei šviežių uogų. Jei juos sutrinate su nedideliu kiekiu cukraus, tada skonis tampa geresnis, be ryškaus rūgštumo.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai360 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Medus5 šaukštai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Kardamonas1 arbatinis šaukštelis (maltas)
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Spanguolės120 gramų
-
Džiovintos spanguolės6 šaukštai
-
Cukrus100 gramų (tešloje, + 1 valgomasis šaukštas įdarui)
-
Cukraus pudra120 gramų
-
Vanduo2 šaukštai (verdančio vandens)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Paimkite puodą. Į jį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Įpilkite medaus, soda, kardamoną. Dar kartą išmaišykite.
-
4. Įpilkite minkšto sviesto ir padėkite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol sviestas ištirps. Neužvirinkite.
-
Reklama
-
5. Kai tik masė ims putoti ir ištirps cukraus grūdeliai, nukelkite nuo ugnies.
-
6. Į karštą medaus masę suberkite persijotus miltus.
-
Reklama
-
7. Šaukštu įmaišykite miltus. Gausite tirštą, klampią tešlą.
-
8. Perkelkite tešlą į plastikinį maišelį. Dėkite į šaldytuvą 6-24 valandoms.
-
Reklama
-
10. Praėjus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite jį į dvi lygias dalis.
-
Reklama
-
11. Kiekvieną dalį iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
-
12. Stikline padarykite įpjovas vienoje iš dalių. Įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro įpjovų centre. užpildai.
-
13. Uždenkite antruoju sluoksniu, stikline formuokite meduolius. Iš likusios tešlos pakartokite meduolių gaminimo procesą.
-
Reklama
-
14. Ruošinius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Meduolius pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių. Apsvarstykite pagal savo orkaitės ypatybes.
-
16. Praėjus laikui, išimkite meduolius iš orkaitės. Nedelsdami padenkite juos cukraus glajumi. Pakartokite keliais sluoksniais. Palikite ant kepimo skardos išdžiūti.
-
17. Tada perkelkite į indą ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama