Naminiai ledai be pieno produktų
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Kai lauke karšta, taip norisi palepinti save gaiviu ir natūraliu desertu. Prieš jus paprastas naminio ledų be pieno receptas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Gaminimui būtinai rinkitės grietinėlę, turinčią ne mažiau kaip 33% riebumo, kad ją būtų galima išplakti. Kadangi recepte naudojami kiaušiniai be terminio apdorojimo, labai atsakingai paruoškite šį ingredientą: kruopščiai nuplaukite kiaušinio lukšto paviršių.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grietinėlė – 500 ml
-
Kiaušiniai – 3 vnt.
-
Cukrus – 80 g
-
Vanilė – 2 g
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Grietinėlę iš anksto atšaldykite šaldiklyje 15 minučių – tai palengvins plakimo procesą. Kiaušinius (lukštus) labai kruopščiai nuplaukite muilo tirpalu. -
2. Kiaušinius atsargiai atskirkite į baltymus ir trynius į du švarius, sausus dubenėlius. -
Reklama
-
3. Į didelį dubenį supilkite baltymus ir plakite mikseriu iki standžių putų. -
4. Į kitą dubenį sudėkite trynius ir įdėkite cukrų. -
Reklama
-
5. Plakite trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi. -
6. Į didelį dubenį supilkite atšaldytą grietinėlę ir plakite mikseriu iki kreminės konsistencijos, t. y. iki minkštų putų. -
Reklama
-
7. Į plakta grietinėlę įdėkite trynių ir cukraus mišinį bei vanilę. -
8. Plakite mikseriu mažesniu greičiu, kad trynių mišinys susijungtų su grietinėle. -
Reklama
-
9. Tuomet įdėkite baltymų masę. -
10. Šaukštu atsargiai įmaišykite baltymus, kol masė taps vientisa. -
Reklama
-
11. Gautą masę perkelkite į maistinį indą su dangčiu ir padėkite į šaldiklį. Pirmas 2 valandas plakite ledus kas 25–35 minutes. Tada palikite dar 1 valandą, kad ledai visiškai sustingtų. -
12. Galiausiai galite ragauti paruoštus ledus. Patiekite kaušelius ledų gražiose indeliuose, pabarstę tarkuotu šokoladu.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















