Naminiai ledai be pieno produktų

Naminiai ledai be pieno produktų

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Kai lauke karšta, taip norisi palepinti save gaiviu ir natūraliu desertu. Prieš jus paprastas naminio ledų be pieno receptas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Gaminimui būtinai rinkitės grietinėlę, turinčią ne mažiau kaip 33% riebumo, kad ją būtų galima išplakti. Kadangi recepte naudojami kiaušiniai be terminio apdorojimo, labai atsakingai paruoškite šį ingredientą: kruopščiai nuplaukite kiaušinio lukšto paviršių.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grietinėlė – 500 ml
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Cukrus – 80 g
  • Vanilė – 2 g
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Grietinėlę iš anksto atšaldykite šaldiklyje 15 minučių – tai palengvins plakimo procesą. Kiaušinius (lukšt...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Grietinėlę iš anksto atšaldykite šaldiklyje 15 minučių – tai palengvins plakimo procesą. Kiaušinius (lukštus) labai kruopščiai nuplaukite muilo tirpalu.
  • Kiaušinius atsargiai atskirkite į baltymus ir trynius į du švarius, sausus dubenėlius.
    2. Kiaušinius atsargiai atskirkite į baltymus ir trynius į du švarius, sausus dubenėlius.
  • Reklama
  • Į didelį dubenį supilkite baltymus ir plakite mikseriu iki standžių putų.
    3. Į didelį dubenį supilkite baltymus ir plakite mikseriu iki standžių putų.
  • Į kitą dubenį sudėkite trynius ir įdėkite cukrų.
    4. Į kitą dubenį sudėkite trynius ir įdėkite cukrų.
  • Reklama
  • Plakite trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi.
    5. Plakite trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi.
  • Į didelį dubenį supilkite atšaldytą grietinėlę ir plakite mikseriu iki kreminės konsistencijos, t. y. iki minkštų putų.
    6. Į didelį dubenį supilkite atšaldytą grietinėlę ir plakite mikseriu iki kreminės konsistencijos, t. y. iki minkštų putų.
  • Reklama
  • Į plakta grietinėlę įdėkite trynių ir cukraus mišinį bei vanilę.
    7. Į plakta grietinėlę įdėkite trynių ir cukraus mišinį bei vanilę.
  • Plakite mikseriu mažesniu greičiu, kad trynių mišinys susijungtų su grietinėle.
    8. Plakite mikseriu mažesniu greičiu, kad trynių mišinys susijungtų su grietinėle.
  • Reklama
  • Tuomet įdėkite baltymų masę.
    9. Tuomet įdėkite baltymų masę.
  • Šaukštu atsargiai įmaišykite baltymus, kol masė taps vientisa.
    10. Šaukštu atsargiai įmaišykite baltymus, kol masė taps vientisa.
  • Reklama
  • Gautą masę perkelkite į maistinį indą su dangčiu ir padėkite į šaldiklį. Pirmas 2 valandas plakite ledus kas 25–35 minutes. Tada palikite...
    11. Gautą masę perkelkite į maistinį indą su dangčiu ir padėkite į šaldiklį. Pirmas 2 valandas plakite ledus kas 25–35 minutes. Tada palikite dar 1 valandą, kad ledai visiškai sustingtų.
  • Galiausiai galite ragauti paruoštus ledus. Patiekite kaušelius ledų gražiose indeliuose, pabarstę tarkuotu šokoladu.
    12. Galiausiai galite ragauti paruoštus ledus. Patiekite kaušelius ledų gražiose indeliuose, pabarstę tarkuotu šokoladu.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai