Naminiai bulvių traškučiai

Naminiai bulvių traškučiai

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Bulvių traškučius namuose galima paruošti labai greitai ir paprastai. Be to, tai pigus patiekalas. Namie juos pagaminsite be konservantų. Reikės bulvių, aliejaus, prieskonių ir tarkos. Jei mėgstate traškučius, visai nebūtina jų pirkti parduotuvėje. Skanią ir sveiką užkandėlę galite pasigaminti tiesiog savo virtuvėje – iš bulvių, aliejaus ir prieskonių. Ploni griežinėliai kepami iki auksinės plutelės, tampa lengvi ir labai traškūs.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulves
    10 vnt.
  • Augalinis aliejus
    300 ml
  • Druska
    1 arbat. šaukšt.
  • Prieskonių mišinys
    2 arbat. šaukšt.
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus prieš pradedant darbą. Bulves nulupkite ir nuplaukite.
    1. Paruoškite visus ingredientus prieš pradedant darbą. Bulves nulupkite ir nuplaukite.
  • Supjaustykite bulves plonais griežinėliais naudojant virtuvinį kombainą su pjaustymo priedu arba mandolinę. Jei tokių įrenginių neturite,...
    2. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais naudojant virtuvinį kombainą su pjaustymo priedu arba mandolinę. Jei tokių įrenginių neturite, naudokite daržovių lupimo peilį ir supjaustykite bulves plonais sluoksneliais.
  • Reklama
  • Sudėkite supjaustytas bulves į gilų dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, palikite 5–8 minutes. Tai padės atsikratyti perteklinio krakmolo.
    3. Sudėkite supjaustytas bulves į gilų dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, palikite 5–8 minutes. Tai padės atsikratyti perteklinio krakmolo.
  • Tada naudodami kiaurasamtį nupilkite perteklinį skystį ir nusausinkite bulvių griežinėlius popieriniais rankšluosčiais.
    4. Tada naudodami kiaurasamtį nupilkite perteklinį skystį ir nusausinkite bulvių griežinėlius popieriniais rankšluosčiais.
  • Reklama
  • Į atskirą dubenėlį sudėkite druską ir įmaišykite prieskonių mišinį.
    5. Į atskirą dubenėlį sudėkite druską ir įmaišykite prieskonių mišinį.
  • Šiuos ingredientus dubenėlyje sumaišykite iki vienalytės masės.
    6. Šiuos ingredientus dubenėlyje sumaišykite iki vienalytės masės.
  • Reklama
  • Tinkamame puode ant vidutinės ugnies gerai įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis dėkite bulvių griežinėlius, kepkite juos iš visų pus...
    7. Tinkamame puode ant vidutinės ugnies gerai įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis dėkite bulvių griežinėlius, kepkite juos iš visų pusių iki auksinės spalvos.
  • Paruoštus traškučius išimkite kiaurasamčiu, pirmiausia dėkite ant popierinių rankšluosčių, tada ant lėkštės. Pabarstykite druskos ir prie...
    8. Paruoštus traškučius išimkite kiaurasamčiu, pirmiausia dėkite ant popierinių rankšluosčių, tada ant lėkštės. Pabarstykite druskos ir prieskonių mišiniu ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai