Naminiai bulvių traškučiai
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Bulvių traškučius namuose galima paruošti labai greitai ir paprastai. Be to, tai pigus patiekalas. Namie juos pagaminsite be konservantų. Reikės bulvių, aliejaus, prieskonių ir tarkos. Jei mėgstate traškučius, visai nebūtina jų pirkti parduotuvėje. Skanią ir sveiką užkandėlę galite pasigaminti tiesiog savo virtuvėje – iš bulvių, aliejaus ir prieskonių. Ploni griežinėliai kepami iki auksinės plutelės, tampa lengvi ir labai traškūs.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulves10 vnt.
-
Augalinis aliejus300 ml
-
Druska1 arbat. šaukšt.
-
Prieskonių mišinys2 arbat. šaukšt.
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus prieš pradedant darbą. Bulves nulupkite ir nuplaukite. -
2. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais naudojant virtuvinį kombainą su pjaustymo priedu arba mandolinę. Jei tokių įrenginių neturite, naudokite daržovių lupimo peilį ir supjaustykite bulves plonais sluoksneliais. -
Reklama
-
3. Sudėkite supjaustytas bulves į gilų dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, palikite 5–8 minutes. Tai padės atsikratyti perteklinio krakmolo. -
4. Tada naudodami kiaurasamtį nupilkite perteklinį skystį ir nusausinkite bulvių griežinėlius popieriniais rankšluosčiais. -
Reklama
-
5. Į atskirą dubenėlį sudėkite druską ir įmaišykite prieskonių mišinį. -
6. Šiuos ingredientus dubenėlyje sumaišykite iki vienalytės masės. -
Reklama
-
7. Tinkamame puode ant vidutinės ugnies gerai įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis dėkite bulvių griežinėlius, kepkite juos iš visų pusių iki auksinės spalvos. -
8. Paruoštus traškučius išimkite kiaurasamčiu, pirmiausia dėkite ant popierinių rankšluosčių, tada ant lėkštės. Pabarstykite druskos ir prieskonių mišiniu ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















