Naminė karamelė
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
30 min.
Apie receptą
Naminė kreminė karamelė puikiai papildys bet kokį pyragą, desertą ar ledus. Jei norite gauti sūdytos karamelės, gamindami įberkite šiek tiek jūros druskos. Šviežiai pagaminta karamelė vis tiek bus skysta, todėl ją būtina atvėsinti. Po to ji sutirštės. Naminė kreminė karamelė – puikus skanėstas visai šeimai.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus200 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Grietinėlė180 gramų (iš 33% riebumo)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami paruošti karamelę, paruoškite reikiamą ingredientų rinkinį.
-
2. Į puodą plonu sluoksniu supilkite cukrų ir padėkite ant nedidelės ugnies. Nereikia maišyti cukraus. Palaukite, kol cukrus ištirps savaime. Tada pakratykite keptuvę, kad ji tolygiai ištirptų.
-
Reklama
-
3. Kai cukrus ištirps, palaipsniui supilkite karštą grietinėlę. Cukrus taps kietas. Taip ir turi būti.
-
4. Masę laikykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite, kad ištirptų karamelė. Tai užtruks 12-15 minučių.
-
Reklama
-
5. Tada nukoškite karamelę, kad neliktų neištirpusio cukraus.
-
6. Į karštą karamelės padažą sudėkite sviestą ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Paruošta karamelė turi būti lygi.
-
8. Karamelę supilkite į stiklainį ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama