Morkų pyragas su riešutais

Morkų pyragas su riešutais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Neseniai su vyru nuėjome į kavinę ir ten užsisakiau nuostabų desertą prie arbatos. Atidžiai perskaičiau ingredientus ir gerai apžiūrėjau patį produktą ir nusprendžiau tai pakartoti namuose. Apskritai, dabar aš žinau, kaip gaminti morkų pyragą su riešutais. Viršus bus padengtas sviestiniu kremu, atrodo tiesiog nuostabiai! Keptų morkų aromatas pasklinda po visą butą. Toks pyragas varo mano vaikus iš proto, nors aš jiems nesakiau, kad yra daržovių, o jie neturi supratimo.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    300 gramų
  • Cukrus
    20 gramų
  • Miltai
    125 gramai
  • Pilno grūdo miltai
    50 gramų
  • Riešutai
    80 gramų
  • Morkos
    300 gramų
  • Migdolai
    50 gramų
  • Varškė
    100 gramų
  • Cukraus pudra
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cinamonas
    1 šaukštas
  • Kepimo milteliai
    1 šaukštas
  • Jūros druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Muskato riešutas
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Maltas imbieras
    0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite.
    1. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite.
  • Ištirpinkite 200 gramų sviesto. Suplakti kartu su kiaušiniais ir cukrumi. Suberkite tarkuotas morkas, išmaišykite.
    2. Ištirpinkite 200 gramų sviesto. Suplakti kartu su kiaušiniais ir cukrumi. Suberkite tarkuotas morkas, išmaišykite.
  • Reklama
  • Į kitą dubenį persijokite kepimo miltelius su miltais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir migdolus. Suberkite juos į miltus kartu su dr...
    3. Į kitą dubenį persijokite kepimo miltelius su miltais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir migdolus. Suberkite juos į miltus kartu su druska, cinamonu, imbieru ir muskato riešutu.
  • Dabar sumaišykite miltų mišinį ir morkų mišinį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą.
    4. Dabar sumaišykite miltų mišinį ir morkų mišinį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą 45 minutes. Palikite pyragą atvėsti.
    5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą 45 minutes. Palikite pyragą atvėsti.
  • Tuo tarpu paruoškite kremą. Mažu greičiu mikseriu sumaišykite varškę su likusiu sviestu ir cukraus pudra. Kremą 20 minučių palikite šaldy...
    6. Tuo tarpu paruoškite kremą. Mažu greičiu mikseriu sumaišykite varškę su likusiu sviestu ir cukraus pudra. Kremą 20 minučių palikite šaldytuve.
  • Reklama
  • Atvėsusiu kremu ištepkite pyragą ir papuoškite riešutais. Mėgaukitės arbata!
    7. Atvėsusiu kremu ištepkite pyragą ir papuoškite riešutais. Mėgaukitės arbata!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai