Morkų pyragas su riešutais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Neseniai su vyru nuėjome į kavinę ir ten užsisakiau nuostabų desertą prie arbatos. Atidžiai perskaičiau ingredientus ir gerai apžiūrėjau patį produktą ir nusprendžiau tai pakartoti namuose. Apskritai, dabar aš žinau, kaip gaminti morkų pyragą su riešutais. Viršus bus padengtas sviestiniu kremu, atrodo tiesiog nuostabiai! Keptų morkų aromatas pasklinda po visą butą. Toks pyragas varo mano vaikus iš proto, nors aš jiems nesakiau, kad yra daržovių, o jie neturi supratimo.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas300 gramų
-
Cukrus20 gramų
-
Miltai125 gramai
-
Pilno grūdo miltai50 gramų
-
Riešutai80 gramų
-
Morkos300 gramų
-
Migdolai50 gramų
-
Varškė100 gramų
-
Cukraus pudra50 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cinamonas1 šaukštas
-
Kepimo milteliai1 šaukštas
-
Jūros druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Muskato riešutas0.5 arbatinio šaukštelio
-
Maltas imbieras0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite.
-
2. Ištirpinkite 200 gramų sviesto. Suplakti kartu su kiaušiniais ir cukrumi. Suberkite tarkuotas morkas, išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Į kitą dubenį persijokite kepimo miltelius su miltais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir migdolus. Suberkite juos į miltus kartu su druska, cinamonu, imbieru ir muskato riešutu.
-
4. Dabar sumaišykite miltų mišinį ir morkų mišinį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą 45 minutes. Palikite pyragą atvėsti.
-
6. Tuo tarpu paruoškite kremą. Mažu greičiu mikseriu sumaišykite varškę su likusiu sviestu ir cukraus pudra. Kremą 20 minučių palikite šaldytuve.
-
Reklama
-
7. Atvėsusiu kremu ištepkite pyragą ir papuoškite riešutais. Mėgaukitės arbata!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama