Morkų keksas su riešutais
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanus, minkštas ir nepaprastai aromatingas morkų keksas. Morkų pyragai yra ypač skanūs ir visada hitai. Šiandien siūlau iškepti keksą su riešutais ir džiovintomis slyvomis - tai labai skanu! Keksui rinkitės tokius riešutus, kurie jums patinka arba kuriuos turite. Taip pat džiovintas slyvas galite pakeisti bet kokiais kitais džiovintais vaisiais – tiks bet kokie. Pyragui rinkitės saldžias ir sultingas morkas – paruošto produkto skonis priklauso nuo jų sultingumo ir skonio. Galite kepti didelėje formoje, kaip mano, arba mažose formelėse.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Pilno grūdo miltai100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus100 gramų
-
Augalinis aliejus80 mililitrų
-
Morkos150 gramų
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai10 gramų
-
Riešutai50 gramų
-
Slyvos100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Kiaušinius įmuškite į dubenį, įberkite druskos ir cukraus. Sumaišykite ingredientus.
-
Reklama
-
3. Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite.
-
4. Morkas sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite į kiaušinių masę.
-
Reklama
-
5. Suberkite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Išmaišykite tešlą.
-
6. Riešutus stambiai sukapokite. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Į tešlą suberkite riešutus ir džiovintas slyvas. Sumaišykite visus ingredientus.
-
Reklama
-
7. Tešlą dėkite į formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
-
8. Išimkite keksą ir leiskite jam atvėsti.
-
Reklama
-
9. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama