Morkų keksas su riešutais

Morkų keksas su riešutais

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skanus, minkštas ir nepaprastai aromatingas morkų keksas. Morkų pyragai yra ypač skanūs ir visada hitai. Šiandien siūlau iškepti keksą su riešutais ir džiovintomis slyvomis - tai labai skanu! Keksui rinkitės tokius riešutus, kurie jums patinka arba kuriuos turite. Taip pat džiovintas slyvas galite pakeisti bet kokiais kitais džiovintais vaisiais – tiks bet kokie. Pyragui rinkitės saldžias ir sultingas morkas – paruošto produkto skonis priklauso nuo jų sultingumo ir skonio. Galite kepti didelėje formoje, kaip mano, arba mažose formelėse.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    100 gramų
  • Pilno grūdo miltai
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    100 gramų
  • Augalinis aliejus
    80 mililitrų
  • Morkos
    150 gramų
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
  • Riešutai
    50 gramų
  • Slyvos
    100 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Kiaušinius įmuškite į dubenį, įberkite druskos ir cukraus. Sumaišykite ingredientus.
    2. Kiaušinius įmuškite į dubenį, įberkite druskos ir cukraus. Sumaišykite ingredientus.
  • Reklama
  • Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite.
    3. Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite.
  • Morkas sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite į kiaušinių masę.
    4. Morkas sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite į kiaušinių masę.
  • Reklama
  • Suberkite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Išmaišykite tešlą.
    5. Suberkite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Išmaišykite tešlą.
  • Riešutus stambiai sukapokite. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Į tešlą suberkite riešutus ir džiovintas slyv...
    6. Riešutus stambiai sukapokite. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Į tešlą suberkite riešutus ir džiovintas slyvas. Sumaišykite visus ingredientus.
  • Reklama
  • Tešlą dėkite į formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
    7. Tešlą dėkite į formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
  • Išimkite keksą ir leiskite jam atvėsti.
    8. Išimkite keksą ir leiskite jam atvėsti.
  • Reklama
  • Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
    9. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai