Krevetės panko džiūvėsėliuose
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Jaukiam vakarui su šeima siūlau pasigaminti puikų krevečių užkandį. Viršuje yra plonas traškus panko džiūvėsėlių apvalkalas, o viduje - švelnios, skanios krevetės, kiekviena ant iešmelio. Šį užkandį galite gaminti naudodami bet kokias krevetes, bet mes mėgstame vidutinio dydžio krevetes. Geriausia jas gaminti su panko džiūvėsėliais, nes nuo jų plutelė tampa švelnesnė ir skanesnė. Šis kepimo mišinys atkeliauja iš Japonijos ir gaminamas iš specialios baltos duonos. Kepimo laikas priklauso nuo krevečių dydžio ir nuo to, ar jos buvo iš anksto iškeptos. Vidutinėms pakanka 1-2 minučių, o didesnėms ir neapdorotoms - ne daugiau kaip 3 minutes. Krevetes galite su įvairiais padažais.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Krevetės250 gramų (vidutinio dydžio)
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Džiūvėsėliai100 gramų (panko)
-
Miltai2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Aliejus200 mililitrų (kepimui)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Krevetės, aš turiu krevečių, atitirpinkite ir išvalykite. Kad jas būtų lengva paimti ir valgyti, kiekvieną suverkite ant iešmo.
-
Reklama
-
3. Į miltus įberkite druskos ir juose visiškai apvoliokite krevetes.
-
4. Į dubenį įmuškite kiaušinį, pipiruokite ir išmaišykite iki vientisos masės. Visas krevetes visiškai apvoliokite kiaušiniuose.
-
Reklama
-
5. Krevetes apvoliokite panko džiūvėsėliuose.
-
6. Ir palikite 5 minutes.
-
Reklama
-
7. Į nedidelę keptuvę ar puodą supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite paruoštas krevetes ir kepkite 1-2 minutes iki auksinės rudos spalvos.
-
8. Iškepusias krevetes perkelkite iš keptuvės ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Po to patiekite užkandį prie stalo.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama