Moliūgų sriuba su avinžirniais

Moliūgų sriuba su avinžirniais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Ši aromatinga sriuba puikiai pasotins ir pakels nuotaiką savo ryškia išvaizda ir nepakartojamu skoniu. Lengvai paruošiama, bet ne itin greitai. Patiekalas tiems stengiasi sveikai maitintis. Ši ryški ir aromatinga sriuba puikiai tiks šaltuoju metų laiku. Tie, kurie bando maitintis sveikai, tikrai įvertins ingredientų rinkinį, iš kurio gaminama sriuba. Taigi, čia yra receptas, kuriame pasakojama ir parodoma, kaip pasigaminti moliūgų sriubą su avinžirniais.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    300~400 gramų
  • Avinžirniai
    150 gramų
  • Morkos
    1/2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Saldžioji paprika
    1/4 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    1~2 šaukštai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis (arba pagal skonį)
  • Bazilikas
    1~2 žiupsneliai (džiovintas)
  • Petražolės
    1~2 žiupsneliai
  • Malti juodieji pipirai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sausus avinžirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje.
    1. Sausus avinžirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Tada gerai nuplaukite avinžirnius, įpilkite šalto vandens ir virkite, kol suminkštės. Žirnius pasūdykite beveik baigiant virti.
    2. Tada gerai nuplaukite avinžirnius, įpilkite šalto vandens ir virkite, kol suminkštės. Žirnius pasūdykite beveik baigiant virti.
  • Reklama
  • Paruoškime daržoves. Mano moliūgas nuluptas ir užšaldytas. Nulupkite svogūnus, morkas ir česnakus.
    3. Paruoškime daržoves. Mano moliūgas nuluptas ir užšaldytas. Nulupkite svogūnus, morkas ir česnakus.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną ir papriką supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką supjaustykite kuo smulkiau.
    4. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną ir papriką supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką supjaustykite kuo smulkiau.
  • Reklama
  • Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, morkas ir paprikas. Labai patogu kepti tame pačiame puode, kuriame ruošime sriubą.
    5. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, morkas ir paprikas. Labai patogu kepti tame pačiame puode, kuriame ruošime sriubą.
  • Kai daržovės suminkštės, suberkite česnaką ir pakepinkite 1-2 minutes.
    6. Kai daržovės suminkštės, suberkite česnaką ir pakepinkite 1-2 minutes.
  • Reklama
  • Į keptas daržoves suberkite virtus avinžirnius ir moliūgą. Ir įpilkite tiek vandens, kiek norite, nes sriuba gali būti tiršta, arba skyst...
    7. Į keptas daržoves suberkite virtus avinžirnius ir moliūgą. Ir įpilkite tiek vandens, kiek norite, nes sriuba gali būti tiršta, arba skystesnė.
  • Sriubai pavirus apie 15 minučių, pagal skonį įberkite druskos, baziliko, petražolių ir juodųjų pipirų. Virkite dar 3-4 minutes.
    8. Sriubai pavirus apie 15 minučių, pagal skonį įberkite druskos, baziliko, petražolių ir juodųjų pipirų. Virkite dar 3-4 minutes.
  • Reklama
  • O dabar sriuba paruošta. Galite sutrinti trintuvu į tyrę arba patiekti tokia forma.
    9. O dabar sriuba paruošta. Galite sutrinti trintuvu į tyrę arba patiekti tokia forma.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai