Moliūgų pyragas be kiaušinių
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Siūlau šaunų ir stebėtinai paprastą moliūgų pyrago be kiaušinių receptą. Apetitą kelianti traški plutelė, subtilus įdaras – tai tobulas derinys. Pažiūrėkite, kaip pasigaminti moliūgų pyragą be kiaušinių. Kad jūsų naminis moliūgų pyragas būtų tobulas, jį reikia kepti likus 4-6 valandoms prieš patiekiant. Dar geriau pyragą palikti per naktį šaldytuve ir patiekti pusryčiams. Be paties moliūgo, į įdarą galite dėti įvairiausių prieskonių, taip pat, pavyzdžiui, džiovintų vaisių.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas100 gramų
-
Miltai1 stiklinė
-
Ledinis vanduo5
-
Druska1 žiupsnelis
-
Moliūgas500 gramų
-
Cukrus2~3 šaukštai
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Pienas arba grietinėlė1~3 šaukštai (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą. Supilkite nedidelį kiekį vandens ir padėkite ant ugnies (arba moliūgą galite kepti orkaitėje). Troškinkite, kol suminkštės. Norėdami paruošti tešlą, į gilų dubenį išsijokite miltus ir druską.
-
2. Įdėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais (galite tarkuoti, pavyzdžiui). Viską pradėkite minkyti, kol pasidarys vienalyčiai trupiniai.
-
Reklama
-
3. Įpilkite ledinio vandens po 1 šaukštą, maišydami į vienalytę tešlą.
-
4. Paruoškite karščiui atsparią formą ir sudėkite ten tešlą. Rankomis paskleiskite, suformuodami ploną pagrindą ir šonus. Formą su tešla padėkite į šaldytuvą 30-35 minutėms.
-
Reklama
-
5. Minkštą moliūgą sudėkite į maišytuvo dubenį. Įpilkite cukraus pagal skonį ir išplakite. Supilkite porą šaukštų grietinėlės arba pieno, įberkite krakmolo. Jei norite, galite pridėti šiek tiek medaus. Cinamonas ir muskato riešutas puikiai tinka skoniui. Vėl išplakite iki vientisos masės ir atsargiai supilkite įdarą ant tešlos pagrindo.
-
6. Įdarą išlyginkite ir skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite moliūgų pyragą apie valandą. Tada atvėsinkite kambario temperatūroje, ir dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms.
-
Reklama
-
7. Toks grožis bus rezultatas. Atsargiai supjaustykite porcijomis, pagardinkite, pavyzdžiui, grietinėle ar ledais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama