Lenkiškas pyragas su obuoliais ir morengu
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jei dar nesate susipažinę su šiuo pyragu, pats laikas jį pasigaminti. Tai labai paprasta, o rezultatas bus prabangus pyragas ant jūsų stalo. Esu tikras, kad norėsite pakartoti! Šis pyragas geras tuo, kad jį galima ruošti ne tik nuo tada, kai lentynose pasirodo švieži sezoniniai obuoliai, bet ir ištisus metus. Kitas privalumas yra paruošimo paprastumas. Žingsnis po žingsnio receptas padės maloniai nustebinti savo artimuosius gardžiais naminiais pyragais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai150 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (be kaupelio)
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Sviestas200 gramų (suminkštintas)
-
Obuoliai4~5 vnt
-
Cukrus280 gramų (100 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. 4 kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius, atsargiai, kad į baltymus nepatektų nė vieno trynio gabalėlio.
-
Reklama
-
3. Trynius ištrinkite su minkštu sviestu į vienalytę masę.
-
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
-
Reklama
-
5. Miltų mišinį supilkite į sviesto-trynių mišinį, užminkykite tešlą.
-
6. Padalinkite tešlą į 2 dalis santykiu 1/3 ir 2/3. Nedidelę dalį įdėkite į šaldiklį 30-40 minučių, kol sustings. Didžioji jo dalis yra tiesiog šaldytuve tuo pačiu metu.
-
Reklama
-
7. Kol tešla vėsta paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius ir išimkite šerdis.
-
8. Obuolius sutarkuokite stambia tarka, įtarkuokite citrinos žievelę.
-
Reklama
-
9. Į tarkuotus obuolius įpilkite pusės citrinos sulčių, išmaišykite.
-
10. Į obuolius įpilkite 100 gramų cukraus, išmaišykite.
-
Reklama
-
11. Obuolius perkelkite į puodą, pakaitinkite iki užvirimo, virkite nuo užvirimo apie 15 minučių, kol išgaruos didžioji dalis drėgmės. Įdarą atvėsinkite.
-
12. Formos dugną (23 cm skersmens) uždenkite kepimo popieriumi. Geriau, jei ši forma yra nuimama. Tešlą paskirstykite į formą, suformuokite apie 3 cm aukščio šonus. Išdėliokite obuolių įdarą, išlyginkite.
-
13. Kiaušinių baltymus pirmiausia išplakite su žiupsneliu druskos į sodrias putas, palaipsniui, nenustodami plakti, suberkite cukrų. Plakite iki tvirtų smailių.
-
Reklama
-
14. Baltymų masę dėkite ant obuolių įdaro.
-
15. Šaldiklyje buvusią tešlą sutarkuokite stambia tarka, dėkite ant išplaktų baltymų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite 35-40 minučių.
-
16. Pyragą atvėsinkite prieš išimdami iš formos, nes karštas bezės įdaras vis dar yra mobilus. Tortą galite visiškai atvėsti šaldytuve.
-
17. Atsargiai išimkite pyragą iš formos, jis paruoštas patiekti.
-
18. Tradiciškai parodysiu pyrago išpjovą. Jis turi subtilų smėlio pagrindą, skanų ir kvapnų obuolių įdarą ir subtilų bezę, kurią vainikuoja smėlio trupiniai. Tai tikrai skanu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama