Lenkiškas pyragas su obuoliais ir morengu

Lenkiškas pyragas su obuoliais ir morengu

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Jei dar nesate susipažinę su šiuo pyragu, pats laikas jį pasigaminti. Tai labai paprasta, o rezultatas bus prabangus pyragas ant jūsų stalo. Esu tikras, kad norėsite pakartoti! Šis pyragas geras tuo, kad jį galima ruošti ne tik nuo tada, kai lentynose pasirodo švieži sezoniniai obuoliai, bet ir ištisus metus. Kitas privalumas yra paruošimo paprastumas. Žingsnis po žingsnio receptas padės maloniai nustebinti savo artimuosius gardžiais naminiais pyragais.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis (be kaupelio)
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Sviestas
    200 gramų (suminkštintas)
  • Obuoliai
    4~5 vnt
  • Cukrus
    280 gramų (100 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • 4 kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius, atsargiai, kad į baltymus nepatektų nė vieno trynio gabalėlio.
    2. 4 kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius, atsargiai, kad į baltymus nepatektų nė vieno trynio gabalėlio.
  • Reklama
  • Trynius ištrinkite su minkštu sviestu į vienalytę masę.
    3. Trynius ištrinkite su minkštu sviestu į vienalytę masę.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
    4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Reklama
  • Miltų mišinį supilkite į sviesto-trynių mišinį, užminkykite tešlą.
    5. Miltų mišinį supilkite į sviesto-trynių mišinį, užminkykite tešlą.
  • Padalinkite tešlą į 2 dalis santykiu 1/3 ir 2/3. Nedidelę dalį įdėkite į šaldiklį 30-40 minučių, kol sustings. Didžioji jo dalis yra ties...
    6. Padalinkite tešlą į 2 dalis santykiu 1/3 ir 2/3. Nedidelę dalį įdėkite į šaldiklį 30-40 minučių, kol sustings. Didžioji jo dalis yra tiesiog šaldytuve tuo pačiu metu.
  • Reklama
  • Kol tešla vėsta paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius ir išimkite šerdis.
    7. Kol tešla vėsta paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius ir išimkite šerdis.
  • Obuolius sutarkuokite stambia tarka, įtarkuokite citrinos žievelę.
    8. Obuolius sutarkuokite stambia tarka, įtarkuokite citrinos žievelę.
  • Reklama
  • Į tarkuotus obuolius įpilkite pusės citrinos sulčių, išmaišykite.
    9. Į tarkuotus obuolius įpilkite pusės citrinos sulčių, išmaišykite.
  • Į obuolius įpilkite 100 gramų cukraus, išmaišykite.
    10. Į obuolius įpilkite 100 gramų cukraus, išmaišykite.
  • Reklama
  • Obuolius perkelkite į puodą, pakaitinkite iki užvirimo, virkite nuo užvirimo apie 15 minučių, kol išgaruos didžioji dalis drėgmės. Įdarą ...
    11. Obuolius perkelkite į puodą, pakaitinkite iki užvirimo, virkite nuo užvirimo apie 15 minučių, kol išgaruos didžioji dalis drėgmės. Įdarą atvėsinkite.
  • Formos dugną (23 cm skersmens) uždenkite kepimo popieriumi. Geriau, jei ši forma yra nuimama. Tešlą paskirstykite į formą, suformuokite a...
    12. Formos dugną (23 cm skersmens) uždenkite kepimo popieriumi. Geriau, jei ši forma yra nuimama. Tešlą paskirstykite į formą, suformuokite apie 3 cm aukščio šonus. Išdėliokite obuolių įdarą, išlyginkite.
  • Kiaušinių baltymus pirmiausia išplakite su žiupsneliu druskos į sodrias putas, palaipsniui, nenustodami plakti, suberkite cukrų. Plakite ...
    13. Kiaušinių baltymus pirmiausia išplakite su žiupsneliu druskos į sodrias putas, palaipsniui, nenustodami plakti, suberkite cukrų. Plakite iki tvirtų smailių.
  • Reklama
  • Baltymų masę dėkite ant obuolių įdaro.
    14. Baltymų masę dėkite ant obuolių įdaro.
  • Šaldiklyje buvusią tešlą sutarkuokite stambia tarka, dėkite ant išplaktų baltymų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite 35-40 min...
    15. Šaldiklyje buvusią tešlą sutarkuokite stambia tarka, dėkite ant išplaktų baltymų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite 35-40 minučių.
  • Pyragą atvėsinkite prieš išimdami iš formos, nes karštas bezės įdaras vis dar yra mobilus. Tortą galite visiškai atvėsti šaldytuve.
    16. Pyragą atvėsinkite prieš išimdami iš formos, nes karštas bezės įdaras vis dar yra mobilus. Tortą galite visiškai atvėsti šaldytuve.
  • Atsargiai išimkite pyragą iš formos, jis paruoštas patiekti.
    17. Atsargiai išimkite pyragą iš formos, jis paruoštas patiekti.
  • Tradiciškai parodysiu pyrago išpjovą. Jis turi subtilų smėlio pagrindą, skanų ir kvapnų obuolių įdarą ir subtilų bezę, kurią vainikuoja s...
    18. Tradiciškai parodysiu pyrago išpjovą. Jis turi subtilų smėlio pagrindą, skanų ir kvapnų obuolių įdarą ir subtilų bezę, kurią vainikuoja smėlio trupiniai. Tai tikrai skanu!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai