Brokolių sriuba
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Gardi brokolių sriuba... Kas gali būti geriau ir sveikiau pavasarį ir vasarą? Labai lengvai ir greitai paruošiama kreminė sriuba, kuri iškart suvalgoma. Žolelės, grietinėlė ir prieskoniai – nieko papildomo! Kartais labai norisi pamaloninti savo artimuosius nauju ir sveiku patiekalu, todėl nusprendžiau pasidalinti su jumis ir papasakoti, kaip pasigaminti skanią brokolių sriubą. Iš esmės tai yra grietinėlės sriuba, kurioje gausu maistinių medžiagų ir vitaminų. Brokolių ir prieskonių dėka sriuba pasirodo labai skani, o maloni žalia spalva užkariaus kiekvieną! Šią sriubą galima patiekti su grietinėle, žolelėmis ir baltos duonos trupiniais. Sriubos konsistencija priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Brokoliai400 gramų
-
Porai150 gramų
-
Žalumynai20 gramų
-
Aliejus30 gramų
-
Sviestas30 gramų
-
Grietinėlė 15%400 mililitrų
-
Aštrieji baltieji pipiraipagal skonį
-
Muskato riešutaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Atskirkite minkštąją brokolių dalį nuo šaknų. Porą supjaustykite plonais pusžiedžiais.
-
2. Porus pakepinkite alyvuogių aliejuje ir svieste iki skaidrumo. Toliau suberkite brokolius ir nuolat maišydami leiskite šiek tiek apkepti. Įberkite druskos.
-
Reklama
-
3. Toliau įpilkite verdančio vandens, kad brokolius šiek tiek apsemtų. Virkite sriubą ant silpnos ugnies, neuždengę, apie 20 minučių.
-
4. Masę sutrinkite trintuvu. Supilkite karštą grietinėlę ir maišykite, kol pasieksite norimą konsistenciją. Leiskite sriubai vėl užvirti, suberkite prieskonius.
-
Reklama
-
5. Po to palikite sriubą 5 minutes ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama