Moliūgų marmurinis pyragas

Moliūgų marmurinis pyragas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Prasidėjus rudeniui, pats metas kepti moliūgų kepinius. Šiandien siūlau iškepti keksiuką iš moliūgų tyrės, pridedant kakavos miltelių. Gaunasi gražus, skanus ir kvapnus dviejų spalvų keksiukas! Keksiukas yra labai minkštas, aromatas nuostabus, struktūra neįtikėtinai švelni ir keksas tiesiog tirpsta burnoje! Jis neturi moliūgams būdingo skonio ar kvapo, kas man ypač patinka.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    500 gramų (svoris nulupto moliūgo)
  • Miltai
    225 gramai (125 gramai moliūgų tešlai, 100 gramų šokoladinei)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Kakavos milteliai
    25 gramų
  • Cukrus
    150 gramų
  • Augalinis aliejus
    80 mililitrų
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
  • Citrinos žievelė
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Pirmiausia paruošime moliūgų tyrę. Nuluptą moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Paruoškite jį jums patogiu būdu. Mikrobangų kro...
    2. Pirmiausia paruošime moliūgų tyrę. Nuluptą moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Paruoškite jį jums patogiu būdu. Mikrobangų krosnelėje kepiau 15 minučių visu galingumu, kol moliūgai suminkštėjo.
  • Reklama
  • Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo supjaustyto moliūgo dydžio. Kai tik moliūgas taps minkštas, išimkite. Nereikia pilti vandens.
    3. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo supjaustyto moliūgo dydžio. Kai tik moliūgas taps minkštas, išimkite. Nereikia pilti vandens.
  • Iškeptą moliūgą dėkite į blenderį.
    4. Iškeptą moliūgą dėkite į blenderį.
  • Reklama
  • Sumalkite į tyrę. Taip pat galite naudoti blenderį. Leiskite moliūgų tyrei atvėsti.
    5. Sumalkite į tyrę. Taip pat galite naudoti blenderį. Leiskite moliūgų tyrei atvėsti.
  • Moliūgų sluoksniui į dubenį suberkite 125 gramus paruoštos moliūgų tyrės, suberkite 75 gramus cukraus, vanilinio cukraus, 1 kiaušinį ir c...
    6. Moliūgų sluoksniui į dubenį suberkite 125 gramus paruoštos moliūgų tyrės, suberkite 75 gramus cukraus, vanilinio cukraus, 1 kiaušinį ir citrinos žievelę.
  • Reklama
  • Supilkite 40 gramų bekvapio augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.
    7. Supilkite 40 gramų bekvapio augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.
  • Suberkite 125 gramus miltų ir 1 arbatinį šaukštelį (tai yra 5 gramus) kepimo miltelių.
    8. Suberkite 125 gramus miltų ir 1 arbatinį šaukštelį (tai yra 5 gramus) kepimo miltelių.
  • Reklama
  • Išmaišykite tešlą.
    9. Išmaišykite tešlą.
  • Šokoladinei tešlai imkite 125 gramus moliūgų tyrės, 75 gramus cukraus, 1 kiaušinį ir 40 gramų augalinio aliejaus. Sumaišykite visus ingre...
    10. Šokoladinei tešlai imkite 125 gramus moliūgų tyrės, 75 gramus cukraus, 1 kiaušinį ir 40 gramų augalinio aliejaus. Sumaišykite visus ingredientus.
  • Reklama
  • Suberkite miltus (100 gramų), kakavos miltelius ir 1 arbatinį šaukštelį (5 gramus) kepimo miltelių.
    11. Suberkite miltus (100 gramų), kakavos miltelius ir 1 arbatinį šaukštelį (5 gramus) kepimo miltelių.
  • Sumaišykite visus ingredientus, kad gautumėte šokoladinę tešlą.
    12. Sumaišykite visus ingredientus, kad gautumėte šokoladinę tešlą.
  • Naudodami du šaukštus, į formą pakaitomis dėkite moliūgų ir šokolado tešlą šaškių lentos raštu. Aš gavau tris tokius sluoksnius.
    13. Naudodami du šaukštus, į formą pakaitomis dėkite moliūgų ir šokolado tešlą šaškių lentos raštu. Aš gavau tris tokius sluoksnius.
  • Reklama
  • Ilgu iešmeliu judindami jį palei pyragą, kelis judesius iš apačios į viršų, tarsi maišydami masę. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą ...
    14. Ilgu iešmeliu judindami jį palei pyragą, kelis judesius iš apačios į viršų, tarsi maišydami masę. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių.
  • Išimkite pyragą ir leiskite šiek tiek atvėsti formoje.
    15. Išimkite pyragą ir leiskite šiek tiek atvėsti formoje.
  • Tada atsargiai perkelkite į lėkštę ir atvėsinkite.
    16. Tada atsargiai perkelkite į lėkštę ir atvėsinkite.
  • Marmurinis moliūgų šokoladinis keksiukas yra paruoštas! Gero apetito!
    17. Marmurinis moliūgų šokoladinis keksiukas yra paruoštas! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai