Moliūgų marmurinis pyragas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Prasidėjus rudeniui, pats metas kepti moliūgų kepinius. Šiandien siūlau iškepti keksiuką iš moliūgų tyrės, pridedant kakavos miltelių. Gaunasi gražus, skanus ir kvapnus dviejų spalvų keksiukas! Keksiukas yra labai minkštas, aromatas nuostabus, struktūra neįtikėtinai švelni ir keksas tiesiog tirpsta burnoje! Jis neturi moliūgams būdingo skonio ar kvapo, kas man ypač patinka.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas500 gramų (svoris nulupto moliūgo)
-
Miltai225 gramai (125 gramai moliūgų tešlai, 100 gramų šokoladinei)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Kakavos milteliai25 gramų
-
Cukrus150 gramų
-
Augalinis aliejus80 mililitrų
-
Kepimo milteliai10 gramų
-
Citrinos žievelė1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Pirmiausia paruošime moliūgų tyrę. Nuluptą moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Paruoškite jį jums patogiu būdu. Mikrobangų krosnelėje kepiau 15 minučių visu galingumu, kol moliūgai suminkštėjo.
-
Reklama
-
3. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo supjaustyto moliūgo dydžio. Kai tik moliūgas taps minkštas, išimkite. Nereikia pilti vandens.
-
4. Iškeptą moliūgą dėkite į blenderį.
-
Reklama
-
5. Sumalkite į tyrę. Taip pat galite naudoti blenderį. Leiskite moliūgų tyrei atvėsti.
-
6. Moliūgų sluoksniui į dubenį suberkite 125 gramus paruoštos moliūgų tyrės, suberkite 75 gramus cukraus, vanilinio cukraus, 1 kiaušinį ir citrinos žievelę.
-
Reklama
-
7. Supilkite 40 gramų bekvapio augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.
-
8. Suberkite 125 gramus miltų ir 1 arbatinį šaukštelį (tai yra 5 gramus) kepimo miltelių.
-
Reklama
-
9. Išmaišykite tešlą.
-
10. Šokoladinei tešlai imkite 125 gramus moliūgų tyrės, 75 gramus cukraus, 1 kiaušinį ir 40 gramų augalinio aliejaus. Sumaišykite visus ingredientus.
-
Reklama
-
11. Suberkite miltus (100 gramų), kakavos miltelius ir 1 arbatinį šaukštelį (5 gramus) kepimo miltelių.
-
12. Sumaišykite visus ingredientus, kad gautumėte šokoladinę tešlą.
-
13. Naudodami du šaukštus, į formą pakaitomis dėkite moliūgų ir šokolado tešlą šaškių lentos raštu. Aš gavau tris tokius sluoksnius.
-
Reklama
-
14. Ilgu iešmeliu judindami jį palei pyragą, kelis judesius iš apačios į viršų, tarsi maišydami masę. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių.
-
15. Išimkite pyragą ir leiskite šiek tiek atvėsti formoje.
-
16. Tada atsargiai perkelkite į lėkštę ir atvėsinkite.
-
17. Marmurinis moliūgų šokoladinis keksiukas yra paruoštas! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama