Moliūgų kotletai
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paprastai kotletuose yra mėsos ir džiūvėsėlių. Kartais į faršą dedama bulvių. O šis receptas neįprastas tuo, kad pagrindiniuose ingredientuose turime moliūgą! Parodysiu, kaip kepti moliūgų kotletus! Pasninko metu lygiai taip pat kepu kotletus, tik be mėsos įdaro. Paprastai įdarui galite naudoti vidutinio kietumo arba kietąjį sūrį. Šį kartą nusprendžiau padaryti riebesnį ir skanesnį, vaikai tokius kotletus mėgsta labiau. Tiks bet koks įdaras. Bus maltos kalakutienos įdaras – aš jį dažnai naudoju, ir išeina labai skanu!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas700 gramų
-
Manų kruopos0,5 stiklinės
-
Pienas1 stiklinė
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušinis2 vnt
-
Džiūvėsėliai1 puodelis
-
Kalakutienos faršas350 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupame moliūgo žievę. Su smulkia tarka sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumeskite į jį tarkuotą moliūgą. Troškinkite, kol visiškai iškeps. Tada supilkite pieną ir supilkite šiek tiek manų kruopų. Išvirus košei leiskite atvėsti.
-
2. Faršą pakepinkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, kol suminkštės. Įberkite druskos pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Į moliūgų masę įmuškite kiaušinius. Maišykite, kol masė taps lygi ir lipni. Dalį moliūgų mišinio paskleiskite ant delno. Į vidurį sudėkite faršą. Ant viršaus uždėkite kitą moliūgų masės sluoksnį. Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose.
-
4. Kepkite aliejuje po 15 minučių iš abiejų pusių. Aliejaus negailime, ugnį stipriname, kad kotletai „sukibtų“, o faršas spėtų iškepti.
-
Reklama
-
5. Tai tokie nuostabūs moliūgų kotletai su mėsos įdaru, kuriuos aš gavau. Labai skanu, rekomenduoju! Pabandykite patiekti su grybų padažu – bus neįmanoma atsiplėšti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama