Jautienos nugarinė kepta folijoje
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Taigi, mielieji, mėgstate mėsą ir patiekalus iš jos, ar norite sužinoti, kaip skaniai ir labai sultingai iškepti jautieną? Pasidalinsiu su jumis savo paprastu receptu, su juo mėsa gaunasi puiki. Iš tokios mėsos galite gaminti daugybę patiekalų kiekvienai dienai, tačiau šiandieninis receptas yra vienas iš šventinių, o jame papasakosiu, kaip pasigaminti folijoje keptą jautienos nugarinę. Tai labai skani ir sultinga mėsa, kurią kepsime su keptų daržovių, žolelių, sūrio ir acto mišiniu. Dėl to jautienos skonis bus labai ryškus ir sodrus, be to, tokia mėsa atrodo labai apetitiškai, todėl puikiai atrodys ant šventinio stalo. Todėl šį folijoje kepto jautienos nugarinės gaminimo receptą be išimties rekomenduoju visiems, nesvarbu, ar planuojate atostogas, ar tiesiog norite nustebinti ir pamaloninti savo šeimą.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautienos nugarinė1~1.2 kilogramas
-
Morkos2 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Šviežios kapotos petražolės2 šaukštai
-
Sūris100 gramų
-
Obuolių sidro actas1 šaukštas
-
Prieskoniaipagal skonį (malti juodieji pipirai, jautienos prieskoniai)
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia nuvalome svogūnus ir česnakus, smulkiai supjaustome, morkas sutarkuojame. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepkite daržoves, kol suminkštės, išjunkite ugnį ir leiskite daržovėms atvėsti.
-
2. Į atvėsusias daržoves suberkite kapotas petražoles, tarkuotą sūrį ir obuolių actą, pagal skonį pasūdykite, pipirų, viską išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Jautienos nugarinę nuplauname ir dedame ant pjaustymo lentos plona dalimi žemyn, išilgai viršaus padarome įpjovą. Jautieną iš visų pusių įtrinkite druska ir prieskoniais.
-
4. Daržovių ir sūrio įdarą išdėliojame įpjovoje.
-
Reklama
-
5. Mėsos kraštus sujungiame ir tvirtiname špagatu arba virtuviniu siūlu.
-
6. Nugarinę suvyniojame į foliją, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir valandai pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pasibaigus laikui, foliją reikia nuimti ir mėsą be jos kepti dar 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Dabar nugarinė yra paruošta ir gali būti patiekiama. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama