Moliūgų duona
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
7 val. 50 min.
Apie receptą
Ar norite savo kasdienį stalą paįvairinti? Padarykite moliūgų duoną. Jos ryški, saulėta spalva ir subtili, nesvari struktūra džiugins jus ir jūsų artimuosius. Ir gaminsite ne vieną kartą. Moliūgų duonai paruošti prireiks laiko. Vienu minkymu tešla pakyla. Vėliau ją reikia palikti gerai pailsėti kepimo formoje. Iškepusi duona turi pailsėti mažiausiai 4 valandas. Šiuo atveju duona yra smulkiai akyta ir puri. Puikiai tinka pusryčiams.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas270 gramų
-
Pienas50 mililitrų
-
Mielės5 gramai
-
Medus70 gramų
-
Kvietiniai miltai460~480 gramų
-
Druska2/3 arbatinio šaukštelio
-
Aliejus80 mililitrų
-
Vanduo100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Užpildykite vandeniu. Padėkite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Karštą moliūgą sutrinkite į tyrę.
-
4. Norėdami gauti vienodesnę konsistenciją, tyrę sutrinkite trintuvu. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
-
Reklama
-
5. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, druską ir medų.
-
6. Įpilkite augalinio aliejaus ir šiltos moliūgų tyrės. Gerai išmaišykite, kad masė neatsiskirtų.
-
Reklama
-
7. Suberkite pusę nurodyto miltų kiekio.
-
8. Įmaišykite moliūgų-mielių mišinį.
-
Reklama
-
9. Suberkite likusius miltus. Priklausomai nuo tyrės konsistencijos, miltų gali prireikti daugiau. Užminkykite tešlą. Iš pradžių ji bus labai lipni, bet minkymo metu tešla tampa lengvai tvarkoma ir vienalytė. Minkymas gali užtrukti iki 15 minučių.
-
10. Paruoštą tešlą suapvalinkite. Sudėkite į dubenį. Viršuje padarykite kryžiaus formos pjūvį. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Padėkite į šiltą vietą be skersvėjų 1 valandai.
-
Reklama
-
11. Praėjus nurodytam laikui, minkykite tešlą. Padarykite kryžiaus formos pjūvį, uždenkite plėvele ir vėl padėkite į šiltą vietą 1 val.
-
12. Pasibaigus laikui, tešlą šiek tiek minkykite. Padėkite ant stalo ir iškočiokite į stačiakampį 0,5-1 cm storio sluoksnį.
-
13. Susukite sluoksnį į ritinį. Su kiekvienu apsisukimu tešlą gnybtelėkite.
-
Reklama
-
14. Atsargiai užsandarinkite siūlę ant ritinio.
-
15. Tešlą dėkite į riebalais išteptą skardą. Formos dydis turi būti ne mažesnis kaip 15 x 35 cm. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 50 minučių, kad pakiltų.
-
16. Praėjus nurodytam laikui, aštriu peiliu įpjaukite ruošinį. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės savybes. Duona greitai paruduoja, todėl kepimo metu viršų uždenkite kepimo popieriumi arba folija.
-
17. Išimkite duoną iš orkaitės. Ji turi būti šviesi ir tolygiai ruda. Išimkite iš formos ant rankšluosčio. Visiškai atvėsinkite. Tada suvyniokite į rankšluostį ir palikite bent 4 valandas. Tada patiekite.
-
18. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama