Moliūgų duona

Moliūgų duona

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
7 val. 50 min.

Apie receptą

Ar norite savo kasdienį stalą paįvairinti? Padarykite moliūgų duoną. Jos ryški, saulėta spalva ir subtili, nesvari struktūra džiugins jus ir jūsų artimuosius. Ir gaminsite ne vieną kartą. Moliūgų duonai paruošti prireiks laiko. Vienu minkymu tešla pakyla. Vėliau ją reikia palikti gerai pailsėti kepimo formoje. Iškepusi duona turi pailsėti mažiausiai 4 valandas. Šiuo atveju duona yra smulkiai akyta ir puri. Puikiai tinka pusryčiams.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    270 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Mielės
    5 gramai
  • Medus
    70 gramų
  • Kvietiniai miltai
    460~480 gramų
  • Druska
    2/3 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus
    80 mililitrų
  • Vanduo
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Užpildykite vandeniu. Padėkite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol suminkštės.
    2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Užpildykite vandeniu. Padėkite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Karštą moliūgą sutrinkite į tyrę.
    3. Karštą moliūgą sutrinkite į tyrę.
  • Norėdami gauti vienodesnę konsistenciją, tyrę sutrinkite trintuvu. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
    4. Norėdami gauti vienodesnę konsistenciją, tyrę sutrinkite trintuvu. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, druską ir medų.
    5. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, druską ir medų.
  • Įpilkite augalinio aliejaus ir šiltos moliūgų tyrės. Gerai išmaišykite, kad masė neatsiskirtų.
    6. Įpilkite augalinio aliejaus ir šiltos moliūgų tyrės. Gerai išmaišykite, kad masė neatsiskirtų.
  • Reklama
  • Suberkite pusę nurodyto miltų kiekio.
    7. Suberkite pusę nurodyto miltų kiekio.
  • Įmaišykite moliūgų-mielių mišinį.
    8. Įmaišykite moliūgų-mielių mišinį.
  • Reklama
  • Suberkite likusius miltus. Priklausomai nuo tyrės konsistencijos, miltų gali prireikti daugiau. Užminkykite tešlą. Iš pradžių ji bus laba...
    9. Suberkite likusius miltus. Priklausomai nuo tyrės konsistencijos, miltų gali prireikti daugiau. Užminkykite tešlą. Iš pradžių ji bus labai lipni, bet minkymo metu tešla tampa lengvai tvarkoma ir vienalytė. Minkymas gali užtrukti iki 15 minučių.
  • Paruoštą tešlą suapvalinkite. Sudėkite į dubenį. Viršuje padarykite kryžiaus formos pjūvį. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Padėkite į ...
    10. Paruoštą tešlą suapvalinkite. Sudėkite į dubenį. Viršuje padarykite kryžiaus formos pjūvį. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Padėkite į šiltą vietą be skersvėjų 1 valandai.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, minkykite tešlą. Padarykite kryžiaus formos pjūvį, uždenkite plėvele ir vėl padėkite į šiltą vietą 1 val.
    11. Praėjus nurodytam laikui, minkykite tešlą. Padarykite kryžiaus formos pjūvį, uždenkite plėvele ir vėl padėkite į šiltą vietą 1 val.
  • Pasibaigus laikui, tešlą šiek tiek minkykite. Padėkite ant stalo ir iškočiokite į stačiakampį 0,5-1 cm storio sluoksnį.
    12. Pasibaigus laikui, tešlą šiek tiek minkykite. Padėkite ant stalo ir iškočiokite į stačiakampį 0,5-1 cm storio sluoksnį.
  • Susukite sluoksnį į ritinį. Su kiekvienu apsisukimu tešlą gnybtelėkite.
    13. Susukite sluoksnį į ritinį. Su kiekvienu apsisukimu tešlą gnybtelėkite.
  • Reklama
  • Atsargiai užsandarinkite siūlę ant ritinio.
    14. Atsargiai užsandarinkite siūlę ant ritinio.
  • Tešlą dėkite į riebalais išteptą skardą. Formos dydis turi būti ne mažesnis kaip 15 x 35 cm. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šilto...
    15. Tešlą dėkite į riebalais išteptą skardą. Formos dydis turi būti ne mažesnis kaip 15 x 35 cm. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 50 minučių, kad pakiltų.
  • Praėjus nurodytam laikui, aštriu peiliu įpjaukite ruošinį. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Apsvarstykite sa...
    16. Praėjus nurodytam laikui, aštriu peiliu įpjaukite ruošinį. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės savybes. Duona greitai paruduoja, todėl kepimo metu viršų uždenkite kepimo popieriumi arba folija.
  • Išimkite duoną iš orkaitės. Ji turi būti šviesi ir tolygiai ruda. Išimkite iš formos ant rankšluosčio. Visiškai atvėsinkite. Tada suvynio...
    17. Išimkite duoną iš orkaitės. Ji turi būti šviesi ir tolygiai ruda. Išimkite iš formos ant rankšluosčio. Visiškai atvėsinkite. Tada suvyniokite į rankšluostį ir palikite bent 4 valandas. Tada patiekite.
  • Gero apetito!
    18. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai