Moliūgų adžika
4.7 (4 įvertinimai)
10 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Adžika – aštri gruziniška pasta, kurią puikiai žino dauguma. Šiandien siūlau atsitraukti nuo klasikinio recepto ir paruošti adžiką iš moliūgų. Toliau išsamiau papasakosiu, kaip paruošti adžiką iš moliūgų. Galite naudoti bet kokį moliūgą, tačiau geriau rinktis sodrios oranžinės spalvos veisles. Adžika yra minkštos konsistencijos, gražios spalvos ir labai skani! Tinka prie bet kokio garnyro. Atkreipkite dėmesį į skanaus pasiruošimo žiemai receptą!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas2 kilogramas
-
Česnakai100 gramų
-
Pomidorų pasta200 gramų
-
Aliejus1 stiklinė
-
Cukrus1/2 stiklinės
-
Lauro lapas5~6 vnt
-
Druska2 šaukštai
-
Malti juodieji pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Raudonieji aštrūs pipirai1 vnt
-
Actas 9%125 mililitrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, tada supjaustykite kubeliais.
-
Reklama
-
3. Moliūgą sutrinkite į tyrę, supilkite į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždengus dangčiu troškinkite moliūgų tyrę 10 minučių.
-
4. Į puodą supilkite pomidorų tyrę, abiejų rūšių paprikas, augalinį aliejų, lauro lapą, cukrų ir druską. Sutraiškykite česnaką. Išmaišykite ir toliau troškinkite dar 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Tada supilkite actą, virkite adžiką dar 5-7 minutes ir nukelkite nuo viryklės.
-
6. Sudėkite adžiką į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangčiais. Stiklainius apverskite, suvyniokite į virtuvinį rankšluostį ir palikite, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
7. Moliūgų adžika paruošta, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama