Moliūgų adžika

Moliūgų adžika

4.7 (4 įvertinimai)

10 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Adžika – aštri gruziniška pasta, kurią puikiai žino dauguma. Šiandien siūlau atsitraukti nuo klasikinio recepto ir paruošti adžiką iš moliūgų. Toliau išsamiau papasakosiu, kaip paruošti adžiką iš moliūgų. Galite naudoti bet kokį moliūgą, tačiau geriau rinktis sodrios oranžinės spalvos veisles. Adžika yra minkštos konsistencijos, gražios spalvos ir labai skani! Tinka prie bet kokio garnyro. Atkreipkite dėmesį į skanaus pasiruošimo žiemai receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    2 kilogramas
  • Česnakai
    100 gramų
  • Pomidorų pasta
    200 gramų
  • Aliejus
    1 stiklinė
  • Cukrus
    1/2 stiklinės
  • Lauro lapas
    5~6 vnt
  • Druska
    2 šaukštai
  • Malti juodieji pipirai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Raudonieji aštrūs pipirai
    1 vnt
  • Actas 9%
    125 mililitrai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Moliūgą nuplaukite, nulupkite, tada supjaustykite kubeliais.
    2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, tada supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Moliūgą sutrinkite į tyrę, supilkite į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždengus dan...
    3. Moliūgą sutrinkite į tyrę, supilkite į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždengus dangčiu troškinkite moliūgų tyrę 10 minučių.
  • Į puodą supilkite pomidorų tyrę, abiejų rūšių paprikas, augalinį aliejų, lauro lapą, cukrų ir druską.  Sutraiškykite česnaką. Išmaišykite...
    4. Į puodą supilkite pomidorų tyrę, abiejų rūšių paprikas, augalinį aliejų, lauro lapą, cukrų ir druską. Sutraiškykite česnaką. Išmaišykite ir toliau troškinkite dar 30 minučių.
  • Reklama
  • Tada supilkite actą, virkite adžiką dar 5-7 minutes ir nukelkite nuo viryklės.
    5. Tada supilkite actą, virkite adžiką dar 5-7 minutes ir nukelkite nuo viryklės.
  • Sudėkite adžiką į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangčiais. Stiklainius apverskite, suvyniokite į virtuvinį rankšluostį ir palik...
    6. Sudėkite adžiką į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangčiais. Stiklainius apverskite, suvyniokite į virtuvinį rankšluostį ir palikite, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Moliūgų adžika paruošta, gero apetito!
    7. Moliūgų adžika paruošta, gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai