Moliūginis keksas

Moliūginis keksas

4 (4 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Iš moliūgų gaminama ne tik skani košė, bet ir puikūs kepiniai. Visiems rekomenduoju šį paprastą moliūgų kekso receptą. Pažiūrėkite, nepasigailėsite! Mačiau daug receptų, kaip kepti su moliūgais, net ir tų pačių keksų. Šis receptas man ypač patiko. Norint paruošti moliūgų keksą, mums reikės: nedidelio gabalėlio prinokusio moliūgo be sėklų, graikinių riešutų ir citrinos žievelės. Jei norite, galite įdėti ir kakavos miltelių – tada pyragas bus šokoladinis. Moliūgų skonis nebus stiprus, bet maloniai išryškins riešutus ir tešlos skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    120 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Vanilinis cukrus
    1 šaukštas
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas
    150 gramų
  • Citrinos žievelės
    1 vnt
  • Graikiniai riešutai
    80 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai
    100 gramų
  • Moliūgas
    150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Atskirkite baltymus nuo trynių. Atskirame dubenyje sumaišykite 3 trynius, cukrų (įskaitant vanilę), žiupsnelį druskos ir maltą cinamoną. ...
    1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Atskirame dubenyje sumaišykite 3 trynius, cukrų (įskaitant vanilę), žiupsnelį druskos ir maltą cinamoną. Sumaišykite ingredientus mikseriu iki vientisos masės, tada supilkite minkštą sviestą. Ir vėl viską gerai išmaišyti.
  • Graikinius riešutus nuplaukite po vandeniu ir susmulkinkite peiliu. Citriną gerai nuplaukite. Nuimkite žievelę nuo vienos citrinos.
    2. Graikinius riešutus nuplaukite po vandeniu ir susmulkinkite peiliu. Citriną gerai nuplaukite. Nuimkite žievelę nuo vienos citrinos.
  • Reklama
  • Moliūgą nuplaukite po vandeniu, nulupkite ir sutarkuokite. Į anksčiau išplaktą mišinį suberkite riešutus, žievelę ir moliūgą. Viską gerai...
    3. Moliūgą nuplaukite po vandeniu, nulupkite ir sutarkuokite. Į anksčiau išplaktą mišinį suberkite riešutus, žievelę ir moliūgą. Viską gerai išmaišyti.
  • Toliau suberkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.
    4. Toliau suberkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.
  • Reklama
  • Baltymus išplakti į storas putas. Tada atsargiai perkelkite į dubenį visus ingredientus ir perkelkite tešlą į riebalais išteptą kepimo fo...
    5. Baltymus išplakti į storas putas. Tada atsargiai perkelkite į dubenį visus ingredientus ir perkelkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Prieš išimdami pyragą leiskite atvėsti formoje.
    6. Prieš išimdami pyragą leiskite atvėsti formoje.
  • Reklama
  • Tai yra supjaustytas moliūgų pyragas. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
    7. Tai yra supjaustytas moliūgų pyragas. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai