Moliūgas keptas su sūriu ir grietinėle
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Skanus, šiek tiek saldus moliūgas, po plona sūrio plutele, prisotintas grietinėlės skonio, česnako ir žolelių aromato. Labai švelnus ir sultingas. Paruošiama paprastai ir greitai. Sultingas, kvapnus moliūgas su subtiliausiu grietinėlės ir sūrio skoniu nepaliks abejingų nei vieno gurmano. Atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas350 gramų
-
Sūris100 gramų
-
Grietinėlė 20%250 mililitrų
-
Džiovinti česnakai1/2 šaukštelio
-
Provanso žolės1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Alyvuogių aliejus1 arbatinis šaukštelis (formelės sutepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių.
-
2. Moliūgą nulupkite išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Kepimo formą ištepkite aliejumi, išdėliokite paruoštą moliūgą.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite grietinėlę, džiovintą česnaką ir Provanso žoleles, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite.
-
4. Moliūgą užpilame paruoštu grietinėlės padažu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 min. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūšies.
-
Reklama
-
5. Iškepusį moliūgą išimkite iš orkaitės.
-
6. Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite moliūgą. Įdėkite indą į orkaitę kepti dar 7-8 minutes.
-
Reklama
-
7. Iškepusį moliūgą išimkite ir patiekite šiltą arba šaltą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama