Moliūgas keptas su sūriu ir grietinėle

Moliūgas keptas su sūriu ir grietinėle

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Skanus, šiek tiek saldus moliūgas, po plona sūrio plutele, prisotintas grietinėlės skonio, česnako ir žolelių aromato. Labai švelnus ir sultingas. Paruošiama paprastai ir greitai. Sultingas, kvapnus moliūgas su subtiliausiu grietinėlės ir sūrio skoniu nepaliks abejingų nei vieno gurmano. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    350 gramų
  • Sūris
    100 gramų
  • Grietinėlė 20%
    250 mililitrų
  • Džiovinti česnakai
    1/2 šaukštelio
  • Provanso žolės
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    1 arbatinis šaukštelis (formelės sutepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių.
  • Moliūgą nulupkite išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Kepimo formą ištepkite aliejumi, išdėliokite paruoštą moli...
    2. Moliūgą nulupkite išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Kepimo formą ištepkite aliejumi, išdėliokite paruoštą moliūgą.
  • Reklama
  • Sumaišykite grietinėlę, džiovintą česnaką ir Provanso žoleles, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite.
    3. Sumaišykite grietinėlę, džiovintą česnaką ir Provanso žoleles, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite.
  • Moliūgą užpilame paruoštu grietinėlės padažu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 min. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūš...
    4. Moliūgą užpilame paruoštu grietinėlės padažu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 min. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūšies.
  • Reklama
  • Iškepusį moliūgą išimkite iš orkaitės.
    5. Iškepusį moliūgą išimkite iš orkaitės.
  • Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite moliūgą. Įdėkite indą į orkaitę kepti dar 7-8 minutes.
    6. Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite moliūgą. Įdėkite indą į orkaitę kepti dar 7-8 minutes.
  • Reklama
  • Iškepusį moliūgą išimkite ir patiekite šiltą arba šaltą. Skanaus!
    7. Iškepusį moliūgą išimkite ir patiekite šiltą arba šaltą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai