Migdolų pasta

Migdolų pasta

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Naminis saldžiųjų migdolų sviesto receptas. Riešutų sviesto niekada neperku parduotuvėje, nes mano visada skaniau, o dėl sudėties esate visiškai tikri. Skaitykite toliau, kaip pasigaminti migdolų pastos. Jei jūsų maišytuvas nepakankamai galingas, maldami padarykite 5–10 minučių pertraukas. Tai padės išvengti maišytuvo perkaitimo. Taip pat galite įpilti porą šaukštų neutralaus kvapo augalinio aliejaus, kad riešutus būtų lengviau sumalti. Pasirinkite cukraus kiekį pagal savo skonį. Dažniausiai dedu 50-60 gramų, pasta vidutiniškai saldoka. Jei norite dietinio varianto, galite pridėti saldiklio. Šia migdolų pasta galima gaminti desertus, užtepti ant šviežio skrebučio arba valgyti su vaisiais. Labai skanu, saldu ir sveika!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Migdolai
    300 gramų (neapdoroti)
  • Cukrus
    60~100 gramų
  • Jūros druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sudėkite migdolus ant kepimo skardos ir kepkite 8-10 minučių.
    2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sudėkite migdolus ant kepimo skardos ir kepkite 8-10 minučių.
  • Reklama
  • Migdolus perkelkite į trintuvo dubenį, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos.
    3. Migdolus perkelkite į trintuvo dubenį, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos.
  • Visus ingredientus sumalkite iki miltų būklės.
    4. Visus ingredientus sumalkite iki miltų būklės.
  • Reklama
  • Tęskite malimą, kol migdolai pradės išskirti aliejų ir pavirs plona pasta. Periodiškai atidarykite maišytuvo indelį ir mentele nubraukite...
    5. Tęskite malimą, kol migdolai pradės išskirti aliejų ir pavirs plona pasta. Periodiškai atidarykite maišytuvo indelį ir mentele nubraukite trupinius iš šonų.
  • Perkelkite pastą į stiklinį indą.
    6. Perkelkite pastą į stiklinį indą.
  • Reklama
  • Skanaus!
    7. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai