Miežių košė puode
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Daug skanių ir sveikų patiekalų nepelnytai pamirštami ir veltui. Šiandien siūlau patiekalą iš miežių kruopų, kuris primena plovą, bet švelnesnis ir klampesnis. Miežinės kruopos gaminamos iš susmulkintų miežių, turi daug skaidulų, vitaminų ir lengvai pasisavinamos organizmo. Košės dažniausiai ruošiamos pusryčiams, tačiau toks variantas geriausiai tinka pietums ir vakarienei. Kepdami mėsą galite pridėti mėgstamų daržovių ir prieskonių.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400 gramų
-
Morkos70 gramų
-
Pomidorai150 gramų
-
Česnakai1 skiltelė
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnai80 gramų
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Karštas vanduo200 mililitrų
-
Miežinės kruopos100 gramų
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite morkas, svogūnus ir česnakus, nuplaukite visas daržoves.
-
2. Nuplaukite kiaulieną ir visiškai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, padėkite ant stiprios ugnies ir įkaitinkite. Mėsą supjaustykite vidutiniais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite 10 minučių maišydami. Skystis turi išgaruoti, o gabalėlius reikia kepti iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę su apkepta mėsa. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir maišydami kepkite dar 3 minutes.
-
4. Morkas sutarkuokite stambia arba vidutine tarka ir suberkite į keptuvę. Maišydami pakepinkite dar 3 minutes.
-
Reklama
-
5. Nuimkite pomidorų stiebus ir supjaustykite vidutiniais kubeliais. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į keptuvę su pomidorais ir likusiomis daržovėmis. Įberkite druskos, pipirų ir maišydami troškinkite ant silpnos ugnies 5-6 minutes.
-
6. Pusę mėsos ir daržovių sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
7. Miežines kruopas nuplaukite ir sudėkite į puodą ant mėsos.
-
8. Ant kruopų sudėkite likusias daržoves ir mėsą. Masė turi užpildyti puodą iki 3/4 jo aukščio.
-
Reklama
-
9. Į puodą įpilkite karšto vandens ir įberkite šiek tiek druskos.
-
10. Uždenkite puodą dangčiu ir pašaukite į karštą orkaitę. Miežių košę kepkite puode 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko gatavą košę išimkite iš orkaitės, atidarykite ir patiekite iš karto.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama