Mėtiniai keksiukai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Pusryčiams ar popietės užkandžiui siūlau iškepti minkštus, kvapnius keksiukus su šviežiomis mėtomis. Subtilus pagrindas su mėtų skoniu paslėptas po auksine traškia plutele. Puikus pasirinkimas prie arbatos ar kavos! Keksiukai nėra labai saldūs, nėra sausi ir visai neriebūs. Priklausomai nuo mėtų veislės, keksiukai bus šviesiai žalios arba tamsiai žalios spalvos. Skonis taip pat priklausys nuo mėtų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėtų15 gramų
-
Aliejus60 mililitrų (bekvapis ir beskonis)
-
Pienas60 mililitrų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus50 gramų
-
Miltai75 gramų
-
Kepimo milteliai1/2arbatinio šaukštelio
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientu. Išrūšiuokite mėtas, nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Į maišytuvo dubenį supilkite augalinį aliejų ir išdėliokite mėtų lapelius be šakelių. Viską muškite, kol lapai sutrupės.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Viską sutrinkite į purią, lengvą masę.
-
4. Į kiaušinius supilkite pieną ir mėtų aliejų, išplakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į mišinį. Išmaišykite iki vientisos, skystos tešlos.
-
6. Supilkite tešlą į silikonines formeles iki viršaus.
-
Reklama
-
7. Dėkite keksiukus į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes, kol paruduos. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Po to išimkite keksiukus iš formos ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama