Mėsos sultinio padažas

Mėsos sultinio padažas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Šis receptas paimtas iš knygos „Geriausi prancūziško maisto gaminimo padažai“. Pavadinimas kalba pats už save! Pagal klasifikaciją tai pagrindinis baltas padažas, patiekiamas su žuvimi, žiediniais kopūstais, šparagais ir kitomis daržovėmis. Štai klasikinis padažo su mėsos sultiniu gaminimo receptas. Šis padažas priklauso tradicinei prancūzų virtuvei ir pasižymi nuostabiu švelniu skoniu bei aromatu. Citrinų sultis galima pakeisti įprastu stalo actu. Taip pat, jei norite, į padažą įberkite smulkintų žolelių ir maltų juodųjų pipirų.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    60 gramų
  • Kvietiniai miltai
    40 gramų
  • Mėsos sultinys
    0.5 litro
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Citrina
    1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Puode ištirpinkite 30 g sviesto.
    1. Puode ištirpinkite 30 g sviesto.
  • Suberkite miltus ir išmaišykite.
    2. Suberkite miltus ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Viską užpilame mėsos sultiniu.
    3. Viską užpilame mėsos sultiniu.
  • Įdėkite pipirų, druskos ir kiaušinio trynio.
    4. Įdėkite pipirų, druskos ir kiaušinio trynio.
  • Reklama
  • Padažą dėkite ant ugnies, plakite, kol užvirs.
    5. Padažą dėkite ant ugnies, plakite, kol užvirs.
  • Padažą nukelkite nuo ugnies ir sudėkite kitą pusę sviesto, išspauskite pusės citrinos sultis. Labai kruopščiai išmaišykite.
    6. Padažą nukelkite nuo ugnies ir sudėkite kitą pusę sviesto, išspauskite pusės citrinos sultis. Labai kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Į padažą galite pridėti smulkiai pjaustytų žolelių. Gero apetito!
    7. Į padažą galite pridėti smulkiai pjaustytų žolelių. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai